Presedintele Klaus Iohannis a cerut luni, in fata Camerelor reunite al Parlamentului, asumarea a patru obiective majore pentru anul electoral, precizand ca actuala clasa politica este in intarizere in a da raspunsuri la probleme majore- educatia, sistemul de pensii, sanatatea, sistemul bugetar.

”Va invit sa asumam impreuna cateva mize majore pentru anul 2016. Prima, vizeaza inceputul recastigarii in politica. A doua, tine de functionarea institutiilor intr-un stat democractic. A treia, priveste continuarea eforturilor in domenii in care Romania a facut progrese si a castigat respectul partenerilor externi si, in fine, dar nu in ultimul rand, in zona marilor sisteme publice va propun sa punem cateva pietre de temelie pe care care sa se poata construi in 2017 indifierent, conform Mediafax.

De asemenea, Klaus Iohannis a spus ca actuala clasa politica este in intarziere in a da raspunsuri la cateva probleme majore de pe agenda cetatenilor: educatia, sanatatea, sistemul public de pensii, salariile bugetarilor si declinul demografic.

"Toate acestea nu tin de vointa unui singur om ci de actiunea comuna. Atat timp cat nu punem pe agenda Romaniei mai presus de agenda proprie, nimeni nu va avea de castigat pe termen lung", a mai spus seful statului.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Min. Muncii vrea sa vada cum arata arhivele din mai multe institutii
Setari Cookie-uri