”Coruptia si prosperitatea nu au loc impreuna. Iar prosperitate fara sanatate nu exista. Suntem intr-un moment de criza majora pentru sistemul sanitar, cu implicatii serioase asupra vietii romanilor”, a afirmat presedintele in discursul rostit la receptia de Ziua Europei de la Palatul Cotroceni, conform News.ro

In opinia sefului statului, ”problemele profunde ale acestui sistem nu se vor rezolva doar printr-o demisie sau prin masuri punctuale, ci reclama solutii durabile, cu efecte concrete si un plan pe termen lung”.

”Avem obligatia sa identificam, rapid, mijloace pentru a proteja oamenii care se trateaza in spitalele din tara. Sunt in permanenta comunicare cu prim-ministrul pe acest subiect. Ne aflam intr-un moment de cotitura. In sistemul sanitar lucrurile nu mai pot continua ca pana acum. Nu exista decat o singura directie de urmat pentru toate institutiile responsabile: curatirea sistemului sanitar. Trebuie sa punem punct coruptiei, risipei banilor publici si nepasarii”, a subliniat presedintele Iohannis.

Citeste si:

Seful statului a precizat ca Romania va trebui sa arate in practica zi de zi ca este un stat european, inclusiv in modul in care functioneaza sistemele sale publice si in care institutiile se raporteaza la cetateni si ii servesc.

”Uniunea Europeana a insemnat si inseamna dialog, cooperare si solidaritate in beneficiul comun al statelor membre si, mai presus de orice, al cetatenilor acestora”, a mai spus Iohannis.

Sursa foto: agerpresfoto