Congresul PMP a votat in unanimitate obiectivul unirii Romaniei cu Republica Moldova

Congresul Partidului Miscarea Populara a votat, duminica, asumarea de catre partid a obiectivului unirii Republicii Moldova cu Romania, propunerea fiind facuta de catre Traian Basescu.

Propunerea includerii unirii dintre Romania si Moldova in programul politic al PMP a fost facuta de catre Traian Basescu. ”Avem nevoie de confirmarea dumneavoastra, daca Unirea Romaniei cu Republica Modova este un obiectiv pe care il acceptati”, a spus Traian Basescu.

El a supus votului acest obiectiv ce a fost adoptat in unanimitate de catre cei peste 2000 de delegati prezenti la Congresul PMP. ”Suntem singurul partid din Romania care intr-un congres a dat un asemenea vot”, a mai spus Traian Basescu.

Presedintia Republicii Moldova a precizat, pentru News.ro, ca Traian si Maria Basescu au depus cereri, adresate presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru obtinerea cetateniei moldovenesti.

Conform sursei citate, documentele au fost inregistrate de catre secretariatul Presedintiei Republicii Moldova la data de 10 martie 2016. De-a lungul timpului, Traian Basescu a spus de mai multe ori ca, dupa ce isi va incheia al doilea mandat de sef al statului, ar putea depune cerere pentru obtinerea cetateniei moldovenesti.

Citeste si:
Băsescu: Trump, pe cale să îşi facă ţara praf şi pulbere
Băsescu: Trump, pe cale să...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri