Deputatul PNL Daniel Zamfir, initiatorul legii darii in plata, a reactionat dur, sambata, la anuntul ministrului de Finante ca Guvernul va modifica prin OUG legea darii in plata, el precizand ca Parlamentul a avut doua scapari, anume ca a admis ca un functionar mediocru sa fie investit cu o asemenea demnitate si ca i-a permis sa mai ramana in functie dupa o declaratie impardonabila la adresa romanilor la scurt timp de la preluarea functiei.

”Ce mizerie ne pregateste ministrul de finante, doamna Paliu-Dragu! Vrea sa modifice Legea darii in plata prin Ordonanta de Urgenta! Zice ca Parlamentul a avut o scapare si nu a lamurit cine plateste impozitul! Ce manipulare! Dar Ministerul de Finante de ce nu a sesizat asta intr-un an de zile? Ca doar cine plateste si cum se colecteaza impozitele e in sarcina Ministerului de Finante!”, a scris Daniel Zamfir pe Facebook, potrivit News.ro.

Initiatorul legii darii in plata afirma ca ”in toata aceasta perioada, doamna Paliu-Dragu, domnul Biris si mai ales domnul Jiru au facut tot ce le-a stat in putinta sa torpileze legea, sa o saboteze, fiind de partea bancilor straine si impotriva romanilor”.

”Ei stiu bine ca, daca vor clarificarea platii impozitului, asta se face intervenind la Codul Fiscal, in niciun caz la Legea darii in plata! Asta e o noua incercare a bancilor de a modifica Legea darii in plata pe placul lor, prin cei care le servesc interesele in interiorul Guvernului tehnocrat!”, afirma Zamfir.

”Eu cred ca Parlamentul nu a avut doar o scapare. Au fost chiar doua. Prima a fost aceea ca a admis ca un functionar mediocru sa fie investit cu o asemenea demnitate, iar a doua, ca i-a permis sa mai ramana in functie dupa declaratia impardonabila, profund jignitoare pe care a facut-o la adresa romanilor la scurt timp de la preluarea functiei!”, a conchis Zamfir invocand declaratia din decembrie 2015 a ministrului de Finante ce a afirmat ca locuitorii statelor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud) „sunt saraci si multi si toti stiu sa faca cate ceva pe doi lei, fac ceva ce romanul nu mai face de ceva vreme“.

Citeste si:
Cat se imprumuta Romania in ianuarie, dar si intreg anul 2020
Cat se imprumuta Romania in...

Ministerul Finantelor Publice va modifica legea darii in plata printr-o ordonanta de urgenta pentru a lamuri situatia impozitelor de plata la efectuarea transferului imobilului catre banca, dar numai pentru cei care au o singura casa, in care locuiesc, aplicand o serie de criterii, a declarat sambata ministrul de resort, Anca Dragu.

“Legea darii in plata observam ca este incompleta, nu prevede prin ce mecanism, cu ce costuri se implementeaza darea in plata. Legea ar fi trebuit sa cuprinda prevederi pentru toate operatiunile legate de darea in plata, inclusiv pentru tranzactia de final, sa includa un articol care sa aduca precizarea cuvenita”, a afirmat Dragu, prezenta la targul “Banii Tai Expo” organizat de Bursa de Valori Bucuresti.

Deputatul PNL Daniel Zamfir i-a cerut vineri ministrului de Finante sa clarifice situatia impozitarii pentru darea in plata, astfel incat cei care renunta la case sa nu plateasca impozitul la valoarea debitului restant.

Citeste si:
Stefan, Accace: Ne asteptam la o mai mare predictibilitate in 2020
Laura Stefan, Accace Romania:...
Sursa foto: Julia Karo/ Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trump pe Twitter: Soleiman ar fi trebuit eliminat in urma cu multi ani