„Toata lumea este perfect de acord ca Romania sa continue calea europeana””, a declarat seful statului, in urma discutiilor preliminare avute la Cotroceni.

"Cred ca situatia foarte deosebita in care ne aflam acum datorita rezultatului votului de la referendumul din Marea Britanie de iesire din UE impune o intalnire de acest tip in care ne armonizam punctele de vedere, ne gandim la ce este de facut. Din discutiile preliminarii pe care le-am avut cu liderii politici, am inteles ca toata lumea este perfect de acord ca Romania sa continue calea europeana, iar din discutiile pe care le-am avut cu domnul prim-ministru, cu domnul guvernator, am inteles ca nu sunt motive de ingrijorare pentru economia romaneasca si pentru finantele romanesti. Dar, dincolo de aceste pozitii foarte bune, este nevoie de o aprofundare a acestei chestiuni si din acest motiv mi-am permis foarte din scurt sa convoc aceasta intalnire", a declarat presedintele Klaus Iohannis la finalul consultarilor pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu premierul Dacian Ciolos, cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si cu liderii partidelor politice.

Britanicii au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana in referendumul istoric de joi, a anuntat oficial, la Manchester, presedinta Comisiei Electorale, Jenny Watson. 51,9% dintre britanici au votat pentru iesirea din UE, iar 48,1% au votat pentru ramanerea in blocul comunitar, arata rezultatele finale anuntate dupa incheierea numaratorii sufragiilor.

Sursa foto: agerpresfoto