Cat a costat deplasarea lui Victor Ponta in Golful Persic, in 2015. Lista participantilor

In deplasarea din 2015 in zona Golfului Persic, fostul premier Victor Ponta a fost insotit de 15 apropiati, toti trimisi in delegatie de Guvernul Romaniei. Dintre acestia, opt au fost trecuti in scripte ca “antemergator delegatie oficiala”, in timp ce sapte au facut parte din delegatia oficiala.

Majoritatea antemergatorilor au petrecut noua zile in Arabia Saudita, Qatar, Kuweit si Emiratele Arabe Unite, delegatia oficiala fiind prezenta in Golful Persic pentru sase zile si jumatate, scrie News.ro.

Cheltuielile de deplasare pentru cei 15 participanti au fost de 78.659 de lei, la care se adauga contravaloarea inchirierii aeronavei guvernamentale, adica 1.010.121 de lei. In total, deplasarea in Golful Persic a costat 1.088.000 de lei. Informatiile au fost facute publice de Guvern, la o solicitare a News.ro, in baza Legii 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public.

Diurna pentru delegatia Guvernului a fost intre 2.364 de lei in cazul lui Victor Ponta si 780 de lei pentru Richard Uriciuc, consilier la Cancelaria premierului, consilier care a fost numai cinci zile in deplasare.

Cea mai scumpa cazare a fost platita pentru Bogdan Timofte, care a stat 9,5 zile cu 3.539 de lei, in timp ce Simona Jerep Decu a cheltuit 410 lei.
Media cheltuielilor pentru cazare pe toata durata delegatiei a fost de 1.700 de lei de persoana.

Citeste si:
OFICIAL: Ponta și Tăriceanu se despart. Cele două partide au...
OFICIAL: Ponta și Tăriceanu...

Anca Mihai, consilier la Cancelaria Primului-Ministru, este consemnata cu “alte cheltuieli” de deplasare in valoare de 2.352 lei. La acelasi capitol de “alte cheltuieli” este trecuta si Geanina Puscasu, fost consilier de stat in Cancelaria Primului-Ministru, cu 20.989 de lei.

Transportul pentru antemergatori, care au plecat cu compania Turkish Airlines, a costat 20.308 de lei. Cel mai mult au cheltuit consilierii Bogdan Timofte si Liviu Negara, care au decontat pentru drumul dus-intors cate 3.953 de lei. Pentru ceilalti sase colegi ai lor, antemergatori, biletele de avion au costat in jur de 2.000 de lei de persoana.

Tichetele de calatorie au fost achizitionate de la firma SC Weco Travel SRL. Pentru cei opt membri ai delegatiei oficiale din partea Guvernului, Victor Ponta a inchiriat un avion pentru care s-au platit 1.010.121 de lei.

Lista participantilor in delegatie din partea Guvernului

Antemergatori delegatie oficiala:

Citeste si:
China a încurajat turismul în cele opt zile naționale libere
China a încurajat turismul în...

Catalin Cindea, fost consilier in Cancelaria Primului-Ministru, este cunoscut pentru ca a redactat, pe un program piratat, programul de guvernare al Cabinetului Ponta pentru perioada 2013 - 2016. Potrivit ultimei declaratii de avere, a plecat din functie in noiembrie 2015.

Simona Decu-Jerep a fost jurnalista la Curierul National, a condus intr-o perioada revista Confidential, parte a trustului Intact, controlat de familia Voiculescu. Ultima declaratie de avere, din noiembrie 2015, depusa la eliberarea din functie, o plaseaza ca angajata la cabinetul secretarului de stat Anca Alexandrescu.

Cristian Dragos Mihai are statutul de expert in comunicare in cadrul Cancelariei Primului-Ministru. Nu si-a depus declaratia de avere la momentul eliberarii din functie.

Richard Uriciuc. In mai 2015, ocupa functia de consilier in cadrul departamentului de Comunicare in Cancelaria Primului-Ministru. Nu a depus declaratie de plecare din functie.

Citeste si:
Un iceberg ar putea fi transportat din Antarctica pana in Emirate
Un om de afaceri arab vrea sa...

Mihai Anca Simona era, in iunie 2015, expert in cadrul Cancelariei Primului-Ministru. Nu a depus declaratie de avere la eliberarea din functie.
Adriana Ionescu, consilier la Cancelaria Primului-Ministru, nu apare cu declaratii de avere sau de interese completate.

Liviu Mihail Negara si-a depus ultima declaratie de avere in iunie 2015 din calitatea de “consilier” la “cabinet consilier de stat”.

Eduard Bogdan Timofte a plecat din functia de consilier la Cancelaria Primului-Ministru pe 23 martie 2015.

Delegatie oficiala:

Victor Ponta - prim-ministru la data deplasarii.

Anca Alexandrescu, fost secretar de stat la Cancelaria Primului-Ministru. In ultima declaratie de avere, din martie 2016, precizeaza ca este membru in Fondul Roman de Contragarantare SA. Din declaratie lipsesc paginile 4 si 5, cele care ar trebui sa consemneze sursele de venit actuale ale fostului secretar de stat.

Geanina Puscasu este alt consilier de stat care a plecat cu aeronava guvernamentala. Conform ultimei declaratii de avere, a plecat din functie in decembrie 2015.

Teodor Melescanu a facut si el parte din delegatia oficiala pe cand era consilier la Cancelaria Primului-Ministru. Nu si-a depus declaratia de avere aferenta anului 2015.

Corneliu Calota, fost purtator de cuvant al lui Victor Ponta. A plecat din guvern in 2015, potrivit ultimei declaratii de avere.

Dragos Veriga, consilier al fostului premier. Ultima functie detinuta la nivelul lunii iunie 2015 a fost aceea ce consilier superior la biroul de presa al Guvernului.

Tudor Anghel apare ca referent in cadrul SGG la nivelul anului 2015.

Irina Blaj - medic specialist, apare ca angajat al Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila".

La cel moment, Guvernul anunta ca Victor Ponta a efectuat, in perioada 30 aprilie - 5 mai 2015, un turneu in tarile arabe din Golf, respectiv Regatul Arabiei Saudite, Statul Qatar, Statul Kuweit si Emiratele Arabe Unite.
”Premierul este insotit de o importanta delegatie guvernamentala, pe domeniile identificate ca fiind de interes comun, de reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si de o delegatie a Parlamentului”, anunta Guvernul.
Executivul mai preciza ca vizita are ca scop si consolidarea relatiilor comerciale, "cu potential important de crestere si diversificare”, precum si "atragerea de investitii din aceste tari in diverse sectoare”.
Pe 27 aprilie 2015, Senatul a raspuns la solicitarea premierului Victor Ponta de a desemna cinci senatori "cu atributii in politica externa" pentru a-l insoti in vizita oficiala in Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite (EAU), Qatar si Kuweit, in perioada 29 aprilie - 5 mai.

Cei cinci au fost Ilie Sarbu, liderul Grupului parlamentar al PSD, Titus Corlatean, membru al Comisiei pentru Politica Externa, Ion Popa, liderul grupului parlamentar al PNL, Dumitru Pelican, liderul Grupului parlamentar Liberal Conservator, si Pataki Csaba, secretarul Grupului parlamentar al UDMR.
”Deplasarea se va face cu o cursa speciala pusa la dispozitie de catre Guvernul Romaniei, iar Senatul va asigura banii de cazare si diurna pentru cei cinci senatori”, se arata in cererea Guvernului.

Cei 20 nu au fost singurii participanti la eveniment. O parte dintre participanti au venit ca invitati din partea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).

CCIR nu a transmis pana la acest moment componenta delegatiei.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri