Primaria Capitalei, sub conducerea Gabrielei Firea, a actualizat in vara lista cladirilor considerate pericol public; un contract de peste 800.000 de lei a fost insa atribuit, fara licitatie publica, unei companii despre care nici macar Municipalitatea nu cunoaste nimic.

Poate parea ironic sau un teatru al absurdului, dar se intampla in Romania. Compania S.C. T.C. IND Arges SRL, situata la adresa postala Str. Lucian Blaga Nr. K2, Sc. C, Apt. 71, Pitesti, judetul Arges, NU a putut fi gasita nici la Registrul Comertului, unde sunt inscrise toate companiile, nici la Ministerul de Finante.

Cu toate acestea, Primaria Bucuresti a atribuit acestei firme-fantoma un contract de 833.801 lei, fara TVA, pentru consolidarea unui bloc vechi de 100 de ani situat pe strada Ion Campineanu Nr. 9. Acesta este doar una dintre cele peste 350 de cladiri cu risc seismic ridicat identificat de Primarie si care, cel putin teoretic, ar trebui ori demolate, ori reconditionate si reconsolidate.

Imobilul in cauza a fost construit in 1915 si are un regim de inaltime de P+6+M si numara 25 de apartamente, blocul fiind inclus in clasa I de risc seismic.

Primaria a atribuit contractul de consolidare prin negociere fara anunt de participare, FARA licitatie publica

Am contactat Primaria Bucuresti pentru a afla mai multe despre compania S.C. T.C. IND Arges SRL, intrebandu-i cine se afla in spatele acestei companii de negasit.

Desi, conform legii liberului acces la informatii, Primaria Municipiului Bucuresti este obligata sa raspunda in termen de maxim 30 de zile, a trebuit sa revenim cu un reminder dupa mai mult de 40 de zile de asteptare. Peste noapte, se pare ca Primaria s-a mobilizat si ne-a trimis urmatorul raspuns (dezamagitor): “Primaria Municipiului Bucuresti nu detine informatii cu privire la actionarii firmei S.C.T.C IND Arges SRL”.

Cu alte cuvinte, nici macar Primaria nu stie cui a atribuit un contract de peste 300.000 de lei, dar, totusi, l-a atribuit. Este cu atat mai grav cu cat Bucurestiul este Capitala Europeana cea mai vulnerabila in caz de cutremure.

Concluziile va invitam sa le trageti voi.

Gabriela Firea pune pe tava contractul unei companii aflate in insolventa, cu actionarul cercetat penal

(sursa foto)

Spuneam in titlu ca ceva poate fi mai rau decat a oferi un contract unei companii care nu exista. Si, din pacate, s-ar putea ca acesta sa fie cazul.

Dupa ce am continuat “sapaturile”, s-a dovedit ca Primaria Bucuresti, din rea vointa sau pur si simplu nepasare/lipsa de profesionalism, ar fi gresit numele companiei castigatoare a proiectului de sute de mii de lei – in toate actele oficiale.

Astfel, la adresa respectiva se afla compania Trustul de Constructii Civile si Industriale (afaceri de 1,1 mil. euro in 2015), condusa de PDL-istul Stefan Lazaroiu, cunoscut si ca “Fane Bidinea”. Acesta a fost cercetat penal pentru contracte fictive cu statul de milioane de euro. Contractul cu Primaria Bucuresti ar fi inceput inca de pe vremea cand primar era Adriean Videanu, cercetat penal si el.

In timp, afacerile (dubioase) ale companiei sale au dus la prabusirea firmei, aceasta fiind, conform Recom, in insolventa. Stefan Lazaroiu (foto sus) a castigat mai multe contracte cu statul, in diferite judete ale tarii, presa locala acuzandu-l pe acesta, de multiple ori, de frauda.

Dupa cum vedeti, compania TCCI a omului “de afaceri” Stefan Lazaroiu se afla in prezent in insolventa. Chiar si asa, modificand numele ei dar pastrand adresa, Primaria Municipiului Bucuresti i-a atribuit un contract nou, in 2016, de peste 300.000 de lei, desi firma a fost contestata in nenumarate randuri, actionarul Stefan Lazaroiu fiind si urmarit penal pe multiple capete de acuzare.

Oare Romania nu are (si) alte firme de constructii, curate, pentru a indeplini sarcini extrem de importante? Invitam reprezentantii Primariei Bucuresti sa raspunda la aceasta intrebare si sa comenteze informatiile din articol.

Sursa foto: Shutterstock: Igor Zakowski

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri