Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marti, ca toate datoriile pe care le are municipalitatea vor fi achitate conform unui program bugetar, in contextul in care UTI Grup a anuntat ca va suspenda serviciile de intretinere a Arenei Nationale, din cauza ca primaria nu si-a platit datoriile.

"Dimineata am avut niste discutii cu responsabilii lor si cu responsabilii mei, ca sa terminam o data. Este vorba despre intretinerea Arenei Nationale. Sunt bani pentru care ei au taiat facturi, au platit TVA si asa mai departe, pentru lunile noiembrie, decembrie. Cum luna decembrie se plateste in ianuarie, cum ai mei au inceput sa aiba pareri, ca am si eu franarii mei acolo, sper ca am indreptat aceste pareri astazi de dimineata", a spus primarul Capitalei, citat de Mediafax.

Acesta a precizat ca, desi Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) mai are datorii, acestea vor fi achitate. "Noi ne-am terminat anul, indraznesc sa spun, fara datorii. Uite ca nu a fost chiar asa si mai avem datorii. Le achitam pe toate conform unui program bugetar", a spus Sorin Oprescu.

UTI Grup a anuntat, marti, ca ar putea suspenda serviciile de mentenanta tehnica, intretinere curenta si administrare pentru Arena Nationala, din cauza nerespectarii de catre PMB a conditiilor contractuale si neonorarii platilor pentru serviciile realizate in perioada noiembrie 2014 - februarie 2015.

"Meciurile de fotbal programate pentru 2015 pe Arena Nationala ar putea fi anulate daca PMB nu-si respecta obligatiile contractuale fata de furnizorii de servicii. Cuantumul datoriilor Primariei Municipiului Bucuresti fata de UTI Grup se ridica la momentul prezent la suma de 3.460.217 lei, dintre care 2.552.748 lei au inregistrat o intarziere de peste 64 de zile de la data scadentei", se arata in comunicatul UTI Grup.

De la inceputul colaborarii, pana in prezent, UTI Grup sustine ca si-a indeplinit obligatiile contractuale, asigurand functionarea la parametri optimi a instalatiilor tehnice din cadrul Arenei Nationale, atat in operatiunile zilnice, cat si in timpul evenimentelor speciale.

In aceste conditii, spun reprezentantii companiei, "neplata facturilor este nejustificata, iar aceasta situatie pericliteaza buna desfasurare a activitatii de intretinere si administrare a celui mai mare stadion din Romania si mentinerea echipamentelor la standardele de calitate stipulate in contract".

Potrivit UTI, in conditiile neplatii consecutive a facturilor, mentinerea la un nivel optim de functionare a tuturor instalatiilor care deservesc Arena Nationala si, in special, a celor care asigura cresterea gazonului, pentru care a fost necesara o investitie de 900.000 de euro, va fi imposibil de realizat, iar calitatea gazonului va fi afectata. UTI Grup a trimis deja o somatie catre Primaria Municipiului Bucuresti in data de 6 februarie in care solicita plata datoriilor restante.

"Daca situatia nu se modifica in cel mai scurt timp, compania isi rezerva dreptul de a cere recuperarea sumelor restante, in orice mod in care legea ii va permite", se mai arata in comunicat. UTI Grup este furnizorul de servicii tehnice de exploatare, intretinere curenta si administrare pentru Arena Nationala din Bucuresti din iulie 2014. Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, de catre Primaria Municipiului Bucuresti, proprietarul cladirii, pentru o perioada de patru ani.

Conform acordului cadru, cele doua parti implicate, vor semna cate un contract subsecvent pentru fiecare an de colaborare. In septembrie 2014, UTI Grup a realizat lucrarile de modernizare a suprafetei de joc de pe Arena Nationala inaintea meciului Romania - Ungaria din preliminariile Campionatului European din 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri