”Daca ar fi sa ma intorc la o fraza din «Jurnanul Filosofic» al lui Constantin Noica, as spune ca rostul dumneavoastra este sa fiti mijlocitori intre acesti tineri si ei insisi. Aveti o meserie de vocatie si sunteti modele pentru acesti tineri. De aceea ma inclin in fata muncii dumneavoastra”, le-a
transmis, luni, profesorilor, premierul Dacian Ciolos, conform News.ro.

Prim-ministrul a spus ca este de acord cu faptul ca societatea trebuie sa rasplateasca mai bine eforturile profesorilor si ca inca sunt multe de facut din acest punct de vedere.

”Sistemul trebuie schimbat pentru a lasa mai mult spatiu acelora dintre dumneavoastra care aveti curajul unor viziuni noi in pedagogie si in educatie, pentru ca scoala romaneasca, dincolo de bani si infrastructura, are nevoie mai mult ca orice si mai mult ca oricand de idei inovatoare si de curajul de a trece dincolo de clisee, dincolo de rigiditati, pentru a ne adapta si sistemul de educatie nu doar la mersul lumii, ci mai ales la spiritul acestei generatii si la dorinta acestor tineri de a invata altfel decat am facut-o noi in generatiile noastre”, a afirmat premierul. Ciolos a sustinut ca Guvernul a incercat sa reduca decalajul intre importanta profesorilor in societate si nivelul la care munca lor este rasplatita.

”Dupa multi ani in care rectificarea bugetara aducea vesti triste pentru educatie, anul acesta am reusit sa suplimentam bugetul alocat Educatiei cu circa un miliard de lei prin care sa corectam si anumite nedreptati care au fost facute de-a lungul anilor in ceea ce priveste salariile sau orele suplimentare”, a precizat seful Executivului.

Sursa foto: agerpresfoto