Nivelul didactic al profesorilor din Romania este sub medie, considera primarul sectorului 3, Robert Negoita (foto), care apreciaza ca o flexibilitate a cadrelor didactice in a se adapta noilor tehnologii de invatare ar schimba cu mult calitatea sistemului nostru educational.

„Nivelul didactic al personalului din scoli este sub medie. Ne-am dori ca media de pregatire a profesorilor sa fie mai sus, insa nimic nu trebuie generalizat. Solutia ar fi sa avem profesori foarte buni, care explica foarte bine si care sunt acceptati de catre elevi”, a declarat Robert Negoita, primarul Sectorului 3, prezent la evenimentul de inaugurare a primei clase complet digitalizate din Capitala.

O exemplificare, spune acesta, ar fi ca profesorii sa inregistreze cursurile, iar elevii sa poata avea acces la acele informatii.

„Acest lucru se poate realiza in asa fel incat elevii nu doar la scoala sa fie conectati la activitatea didactica ci si acasa, pe calculator, de pe Internet. Ei ar trebui sa poata lua cursurile prezentate de catre buni profesori oratori, iar noi, ca autoritate locala ar trebui sa facem tot ceea ce tine de noi pentru a creste calitatea invatamantului in scolile din Romania”, a mai precizat Negoita.

Primarul Sectorului 3 a declarat ca in prezent autoritatea pe care o conduce deruleaza un amplu proces de modernizare a scolilor si de investitii in invatamant si ca in cel mult doi ani de zile si-a propus sa finalizeze cea mai mare parte a proiectelor aflate in desfasurare pe acest domeniu.

„Acest lucru nu implica investitii mari, tocmai de aceea ne bazam pe un management mai bun. Spatiul de invatamant din Bucuresti este insa unul excedentar, avem mai mult spatiu decat avem nevoie. Am intalnit scoli in care erau 40 de sali si 27 de clase, ceea ce inseamna ca toate clasele invatau intr-un singur schimb, iar salile ramaneau apoi goale”, a spus Robert Negoita in cadrul conferintei de presa.

In ceea ce priveste costul cu utilitatile, primarul Negoita a precizat ca la nivelul anului trecut acesta s-a ridicat la aproape 20 de milioane de lei (cca. 5 mil. €).

„Obiectivul nostru este sa optimizam costurile cu utilitatile, sa scadem practic aceasta valoare si sa facem in asa fel incat sa directionam fondurile spre modernizarea scolilor si claselor, dar si in dotarea acestora cu echipamentele necesare”.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri