Intrebat daca este de luat in calcul o apropiere a premierului Dacian Ciolos de PNL, Iohannis a spus ca aceasta este ”o intrebare la care Ciolos va trebui sa raspunda in perioada urmatoare, fiindca multi isi pun intrebarea daca Dacian Ciolos ramane un premier independent si dupa aceea se retrage sau daca doreste sa-si continue anumite proiecte”.

”Recunosc ca personal cred ca ar face bine sa continue, are proiecte bune incepute, dar atunci sa isi declare macar simpatia, sau adeziunea, sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor, dupa alegerile parlamentare”, a afirmat Iohannis. El a mai spus ca Dacian Ciolos ar putea sa isi continue foarte bine proiectele importante, ”daca acum cand acuatia este incerta isi declara intentiile de viitor”.

”Mai devreme sau mai tarziu sigur ar trebui sa declare si cu cine vrea sa puna in continuare in practica aceste proiecte”, a adaugat Klaus Iohannis.

Seful statului a precizat ca dupa alegerile parlamentare nu va nominaliza ”persoane independente politic” pentru functia de premier.
”Dupa alegeri vom avea un guvern politic, asta insemnand ca toata lumea va reprezenta un partid, asa functioneaza democratia”, a mai spus Iohannis.

Sursa foto: agerpresfoto