Ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, a anuntat ca nu intentioneaza sa candideze la alegerile parlamentare si ca “nu are importanta” daca a fost contactat de partide politice in acest sens. Ministrul spune ca nu stie ce optiuni va avea dupa incheierea mandatului si daca va pastra portofoliul Apararii in eventualitatea in care premierul Dacian Ciolos va fi desemnat in fruntea Executivului si dupa alegerile din decembrie.

“Chestiunile sunt destul de simple, pentru ca lista candidaturilor se finalizeaza zilele acestea si raspunsul e foarte simplu: nu, nu candidez”, a spus Mihnea Motoc, potrivit News.ro. Ministrul nu a dorit sa dezvaluie daca a fost contactat de formatiuni politice care sa-i propuna sa candideze pe listele sustinute de partide. Motoc spune ca nu stie ce va face dupa ce actualul executiv isi va finaliza mandatul, nici in situatia in care premierul Ciolos va conduce Guvernul si dupa alegeri.

“Daca este foarte clar ce raspuns pot sa va dau acum, sunt sigur ca nu candidez. Mi-este mult mai greu sa va raspund concret ce se va intampla si ce voi face dupa incheierea mandatului in acest cabinet. Ce pot sa va spun este ca gandul care ma domina este ca, in aceste pozitii, este foarte greu sa iti faci treaba si sa performezi daca nu te atasezi de proiectele pe care le-ai lansat, de institutia pe care o reprezinti si de oamenii sai, ceea ce, cu certitudine este cazul meu”, a mai spus Mihnea Motoc.

In 14 octombrie, premierul Dacian Ciolos spunea ca a avut discutii cu cativa ministri despre eventualele candidaturi ale acestora la alegerile parlamentare, el precizand ca acestia vor anunta in perioada urmatoare decizia pe care au luat-o, iar cei care vor candida vor demisiona din Guvern.

In 17 octombrie, premierul Dacian Ciolos a lansat Platforma Romania 100, care cuprinde principiile si proiectele pe care vrea sa le aplice in cazul in care va ramane prim-ministru. Platforma ”Romania 100” contine un portofoliu de 21 de proiecte nationale pe care acesta vrea sa le deruleze, in cazul in care va gasi sustinere politica necesara dupa alegerile din decembrie, printre ele aflandu-se reforma administratiei publice, contruirea gazoductului Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria si elaborarea unui cadru financiar multianual, care sa permita derularea unor investitii publice pe termen lung.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri