Sapte independeti si 12 partide si-au depus candidatura pentru cele 42 de mandate de senatori si deputati din Bucuresti pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Printre cei care si-au depus candidatura ca independenti se numara Elena Udrea, Remus Cernea si Theodor Paleologu, scrie News.ro.

Candidaturile nu sunt inca definitive, urmand ca Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti sa analizeze dosarele si sa emita o decizie de admitere ori respingere a candidaturilor.

Pentru cele 13 functii de senator si cele 29 de deputati la nivelul Capitalei si-au depus liste de candidaturi PNL, PSD, UDMR, ALDE, PMP, PRU, USR, PRM, Partidul Socialist Roman, Partidul Ecologist Roman, Alianta Noastra Romania si Partidul Noua Romanie.

Sapte persoane si-au depus candidatura ca independent pentru un mandat de parlamentar in Capitala. Acestia sunt: Alexandru George Manciu, Marian Stas, Ion Gabriel Linta, Elena Udrea, Theodor Paleologu, Visinel Balan si Remus Cernea.

Potrivit Legii privind alegerea Senatului si Camerei Deputatilor, candidatii independenti din Capitala trebuie sa obtina 3,45% din numarul total de voturi exprimate in Bucuresti pentru a obtine un mandat de parlamentar.

Citeste si:
Camera Deputatilor a adoptat legea partidelor politice
CD a adoptat legea partidelor...

Sursa foto: Denis Kuvaev / shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ce trebuie sa stii despre alegerile parlamentare
Setari Cookie-uri