CSAT a aprobat, marti, in sedinta, Planul National de Prioritati Informative pentru 2017 si a facut o analiza privind Planul de Implementare a Strategiei Nationale de Aparare a Tarii, care va fi transmisa Parlamentului pentru consultare, a anuntat, marti, presedintele Klaus Iohannis, la finalul sedintei.

"Un punct important pe ordinea de zi a sedintei l-a reprezentat aprobarea Planului National de Prioritati Informative pentru 2017, document care releva principalele categorii de riscuri, amenintari si vulnerabilitati la adresa securitatii nationale si care are ca scop planificarea eficienta a activitatii de informare", a anuntat Klaus Iohannis, conform News.ro.

Membrii Consiliului au fost informati si cu privire la Evaluarea anuala privind Planul de Implementare a Strategiei Nationale de Aparare a Tarii pentru perioada 2015-2019, pentru intervalul septembrie 2015 - septembrie 2016.

"Au fost relevate prioritatile conceptuale si legislative, respectiv masurile sau actiunile pentru operationalizarea Strategiei, pe urmatoarele dimensiuni strategice: aparare, ordine publica, informatii/contrainformatii, dimensiunea economica si energetica, diplomatica, managementul situatiilor de criza, educatie, sanatate, social, demografie si patrimoniu", a precizat seful statului.

Aceasta evaluare va fi inaintata Parlamentului, alaturi de Raportul de activitate al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru anul 2016.

Citeste si:
Este oficial: CFR Marfa, privatizata pana in luna mai
Este oficial: CFR Marfa,...

"Doresc sa subliniez ca au fost depuse eforturi consistente pentru revizuirea cadrului legislativ in domeniul securitatii nationale, fiind elaborate, actualizate si operationalizate documente de planificare a apararii si strategii, cele mai importante fiind: Ghidul Strategiei Nationale de Aparare a Tarii 2015-2019, Carta Alba a Apararii, Strategia Militara a Romaniei, Strategia Nationala de Ordine si Siguranta Publica 2015-2020, Strategia Serviciului Roman de Informatii 2015-2019", a spus Iohannis, la finalul sedintei trimestriale a CSAT.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Klaus Iohannis: E o zi trista pentru democratia din Romania
Setari Cookie-uri