Conducerile Senatului si Camerei Deputatilor se intrunesc, marti, de la orele 13, respectiv 14, pentru a hotari programul Parlamentului pentru aceasta saptamana, desi este incerta organizarea unei sedintei comune in care sa fie datul votul de investitura pentru noul Guvern.

Birourile Permanente ale celor doua Camere vor avea sedinte separate, marti, la pranz pentru a decide programul Parlamentului fara a sti daca va fi nevoie de convocarea unei sedinte de plen comune pentru votul pentru instalarea noului Guvern. Amanarea pana dupa Craciun de catre presedintele Klaus Iohannis a desemnarii candidatului la postul de prim-ministre face improbabila, dar nu imposibila, investirea noului Guvern, conform News.ro.

Teoretic este inca posibila instalarea noului Executiv daca presedintele Iohannis accepta propunerea facuta de catre PSD si ALDE pentru postul de premier, anume Sevil Shhaideh. Potrivit Constitutiei, dupa desemnare, candidatul la postul de prim-ministru are la dispozitie 10 zile pentru a-si face echipa guvernamentala si a cere votul de incredere al Parlamentului.

Daca Iohannis face anuntul marti, iar Shhaideh isi anunta imediat echipa guvernamentala, Birourile Permanente reunite ar avea timp sa stabileasca data audierii candidatilor la posturile de ministri in comisii si a votului in plenul reunit pentru joi sau vineri. Un program accelerat al instalarii Executivului depinde insa de decizia lui Klaus Iohannis.

Sursa foto: EmiliaUngu/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri