Liviu Dragnea este cel care s-a aflat la conducerea judetului Teleorman pentru 12 ani, iar in acest moment este reprezentantul acestui judet in Camera Deputatilor. Cariera sa politica este infloritoare, fiind presedintele celui mai mare partid din Romania, insa situatia judetului pe care il reprezinta nu arata prea bine.

In perioada 2000-2012, Liviu Dragnea a fost presedintele Consiliului Judetean Teleorman. La finalul anului 2012, judetul ocupa primul loc in ceea ce priveste numarul somerilor, cu o pondere de 9,61%, conform datelor furnizate de ANOFM. Situatia este aceeasi si la finalul acestui an, cand somajul are o pondere de 11,1%, conform datelor oferite de Comisia Nationala de Prognoza. Institutia nu are o prognoza foarte diferita pentru anii urmatori a acestui indicator, somajul fiind asteptat sa ramana la 11% in 2017. Pentru 2018 si 2019, sunt asteptate niveluri de 10,9, respectiv 10,5%.

Anul acesta, la alegerile parlamentare din decembrie, Liviu Dragnea a deschis lista candidatilor din Teleorman la Camera Deputatilor, iar partidul sau a castigat cu scorul de 61,6%. O mare parte din votantii acestui judet continua sa aleaga aceasta formatiune, chiar daca, statistic, judetul se afla in continuarea printre cele mai sarace din tara, fiind primul ca si rata a somajului, conform Comisiei Nationale pentru Prognoza.

Castigul salarial mediu net lunar in Teleorman la finalul lui 2016 este de 1558 de lei, fiind cel mai scazut din Regiunea Sud Muntenia. La nivel national, un castig salarial mediu net lunar mai mic decat acesta se inregistreaza doar in Valcea, Vaslui si Neamt.

PIB pe cap de locuitor in Teleroman este de 4658 de euro. O valoare mai mica decat aceasta intalnim in judete precum: Mehedinti( 4586 euro), Botosani (4546 euro), Giurgiu (4358 euro), Vaslui (3912 euro).

Daca in ceea ce priveste dezvoltarea judetului Teleorman, planurile celor care au condus acest judet, printre care si Liviu Dragnea , nu putem spune ca au fost eficiente, la nivelul Romaniei formatiunea condusa de fostul sef de consiliu al judetului Teleorman, are majoritate in parlament si a creat un program de guvernare ambitios prin care promite schimbarea tarii. Ramane de vazut daca acest lucru se va realiza sau modul de administrare a Teleormanului se va reflecta si asupra administrarii nationale.

Sursa foto: agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri