Raluca Turcan cere retragerea OUG pe justitie, demisia Guvernului si declansarea alegerilor anticipate

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, ca liberalii cer retragerea OUG pe tema modificarii codurilor penale, demisia Guvernului si declansarea alegerilor anticipate, considerand ca mesajul cetatenilor pentru PSD va fi unul "usturator".

"Concluzia la care vrem sa se ajunga in urmatoarele 8 zile, vitale pentru viitorul Romaniei, este sa se abroge aceste ordonante de urgenta, sa demisioneze acest Guvern iresponsabil si sa ajungem la alegeri anticipate, sa ne intalnim cu oamenii si sa spuna oamenii exact ce isi doresc", a spus ea, confoerm News.ro.

Turcan a adaugat ca, in urma unor alegeri anticipate, mesajul cetatenilor va fi "unul usturator pentru PSD". Singura solutie constitutionala pentru declansarea alegerilor anticipate este ca, in urma unei eventuale demisii a Guvernului, Parlamentul sa nu acorde votul de incredere in termen de 60 de zile noului Cabinet, dupa respingerea a doua variante de premier. Dizolvarea Parlamentului si declansarea alegerilor anticipate trebuie ceruta de presedintele tarii.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri