"Prioritatea noastra o reprezinta programul de guvernare, nu gratierea faptelor de coruptie. Nu puteam lasa ca astfel de gesturi sa nu fie asumate. Membrii din Comisia Juridica nu au avut mandat de la partid sa sustina gratierea faptelor de coruptie. Am ascultat ce au spus colegii, le-am spus si punctul meu de vedere: sa ne gandim daca aceasta lege a gratieirii mai e oportuna. S-a plecat de la conditiile din penitenciare si s-a ajuns la probleme care privesc justitia", a declarat Liviu Dragnea, potrivit digi24.ro.

Liderul PSD a spus ca face ”un ultim apel” la Guvern si la Ministerul Justitiei sa prezinte ”in termen rezonabil” daca Legea gratierii si alte proiecte legislative pe care le-au anuntat ca intentie pot rezolva problemele din penitenciare.

Ma intereseaza mai putin cum va iesi legea de la Senat pentru ca, atunci cand ajunge la Camera Deputatilor, eu personal nu ii voi da drumul pana nu am garantii ca face parte dintr-un pachet care rezolva problema

Liviu Dragnea

Liderul PSD a mentionat ca in acest context au aparut divergente intre conducerea partidului si Serban Nicolae, care, prin urmare, a fost inlocuit cu Mihai Fifor la sefia grupului PSD din Senat si cu Robert Cazanciuc la Comisia juridica.

Sursa foto: Agerpres