"Biserica trebuie sa inteleaga si sa aleaga. Traim in secolul XXI. Este nevoie de bani", a declarat Eugen Teodorovici, fost ministru de Finante, scrie News.ro.

El a spus ca va initia discutia cu reprezentantii Bisericii pe acest subiect.

"Fie sa retrocedam ce au de retrocedat si atunci gasim o cale de impozitare", este o varianta enuntata de consilierul premierului.

"Daca facem un calcul ultimii 10 ani sau ultimii 27 de ani de zile cu cat a finantat statul roman biserica romana, o sa vedem ca sunt sume foarte importante. Dar trebuie sa gasim un echilibru. Repet, propunerea pe care as vrea sa o fac nu am nicio indoiala ca va fi acceptata de BOR”, a sustinut Eugen Teodorovici.

Dragnea: Nu sustin impozitarea veniturilor Bisericii

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca se impotriveste ideii impozitarii veniturilor Bisericii, considerand ca unele institutii din Romania trebuie "cel putin sa le ajutam sa existe".

Citeste si:

Seful PSD a facut aceste declaratii dupa ce consilierul premierului Tudose, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, ca se gandeste la variante de impozitare a Bisericii, insa numai intr-un mod care sa le convina si prelatilor.

"Eu zic totusi sa incercam sa mai pastram niste institutii in Romania, cel putin sa le ajutam sa existe. Nu sustin aceasta varianta", a spus Dragnea.

El a precizat ca nu s-a discutat in coalitie despre asa ceva, si "nici nu vrea" sa fie atins acest subiect.

Sursa foto: Agerpres / Silviu Matei