Presedintele Klaus Iohannis a declarat, sambata, ca a vorbi in acest moment despre impozitarea Bisericii Ortodoxe Romane i se pare "un fel de aventura fiscala", fiind nevoie de o discutine aprofundata, cu toti factorii implicati.

"La acest moment, sa vorbim despre impozitarea bisericilor mi se pare un fel de aventura fiscala", a declarat Klaus Iohannis, intrebat despre ideea lansata de fostul consilier onorific al premierului Tudose, Eugen Teodorovici, potrivit News.ro. Seful statului a spus ca este nevoie de o discutie "aprofundata", cu cei vizati, astfel incat sa se poata veni cu un concept, insa lucrurile nu trebuie grabite.

Consilierul premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, a declarat, joi seara, la Digi 24, referindu-se la impozitarea Bisericii Ortodoxe Romane, ca aceasta trebuie sa inteleaga ca este nevoie de bani. „Biserica trebuie sa inteleaga si sa aleaga. Traim in secolul XXI. Este nevoie de bani", a subliniat Teodorovici, fost ministru de Finante.

El a spus ca va initia discutia cu reprezentantii Bisericii pe acest subiect. "Fie sa retrocedam ce au de retrocedat si atunci gasim o cale de impozitare", este o varianta enuntata de consilierul premierului. Ulterior acestor afirmatii, Eugen Teodorovici a fost demis de premierul Tudose.

Citeste si:
Legea privind dublarea alocatiilor pentru copii, promulgata
Legea privind dublarea...
Sursa foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iohannis spune ca dublarea alocatiilor va avea loc peste cateva luni