Camera Deputatilor si Senatul vor fi convocate in sesiune extraordinara, incepand de marti, pentru a fi introduse pe ordinea de zi OUG-urile adoptate vineri, privind pensiile speciale, indemnizatiile pentru cresterea copilului si salariile politistilor. Mai multe surse externe avertizeaza, insa, ca Parlamentul ar putea lua si alte decizii care nu sunt anuntate in prealabil.

Anuntul a fost facut de presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei de coalitie.

Camera Deputatilor va fi convocata in sedinta marti, de la ora 11.00, odata cu Biroul Permanent. Senatul va fi convocat la ora 14.00, cand este programata sedinta BP.

Sesiunea extraordinara este necesara pentru ca OUG-urile adoptate vineri de Guvern sa poata intra in vigoare, ele depinzand de depunerea lor in Parlament.

Prima incercare de convocare a acestei sesiuni a avut loc saptamana trecuta, insa ea a fost amanata, fara a fi oferite explicatii, scrie News.ro.

Guvernul a adoptat, vineri, o OUG prin care se plafoneaza pensiile speciale, care nu mai pot depasi valoarea salariilor aflate in plata in baza carora s-a calculat pensia, si o OUG privind plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului la 8.500 lei, precum si o OUG prin care au fost marite salariile politistilor cu 10% si cu 15% salariile personalului civil din institutiile de siguranta nationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri