Romania ar putea incheia in luna februarie un nou acord cu FMI, pentru a se incadra in deficitul bugetar agreat cu Uniunea Europeana, a declarat, la Suceava, deputatul PNL Cristina Traila, potrivit Agerpres.

''Se preconizeaza semnarea unui nou acord cu FMI. Se stie ca exista un audit al FMI in momentul de fata. Se presupune ca datorita acestui deficit bugetar, pentru a ne incadra in limitele agreate ar trebui sa existe, undeva prin luna februarie, un nou acord cu FMI, ceea ce inseamna ca am ajuns sa imprumutam mai mult decat (...) incasam la bugetul de stat. Avem un PIB ridicat, dar, in acelasi timp, imprumuturi la fel de mari'', a spus Traila.

Referindu-se la trecerea contributiilor de la angajator la angajat, Traila a spus ca aceasta masura ''creeaza haos in sistem'', iar salariile ar putea scadea cu 11%.

''Toate patronatele, toate sindicatele s-au manifestat in defavoarea unei astfel de masuri si nu intamplator, pentru ca s-a facut un calcul real pe un salariu de 1500 de lei brut, pe o astfel de schema propusa de Ministerul de Finante si de Guvernul Tudose, din care rezulta ca, in mod real salariul scade, undeva, cu un procent de 11%'', a spus Traila.

In opinia deputatului liberal, masurile pe care incearca sa le adopte Guvernul nu vor rezista in timp si doar pot fi o dovada cu nu exista fonduri bugetare suficiente.

''Este clar ca toate aceste cresteri bugetare care au avut loc in decursul acestui an nu fac altceva decat sa arate ca nu exista bani la buget si, mai devreme sau mai tarziu, aceasta gaura bugetara va fi evidenta. Am mai trecut printr-o astfel de perioada, tot datorita unui guvern, pe vremea respectiva Tariceanu, sustinut de PSD. S-a ajuns la niste masuri radicale tocmai datorita unui deficit bugetar de 8% (...) Calculele arata acum ca sunt undeva de aproximativ 4%, ceea ce arata ca ne ducem clar spre incalcarea acelui acord de 3% pe care-l avem cu Uniunea Europeana'', a spus Traila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri