Motiunea de cenzura depusa de PNL si USR, intitulata "PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma", va fi dezbatuta si supusa votului joi, de la ora 11.00.

Motiunea de cenzura a PNL si USR a fost citita luni dupa-amiaza intr-o sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului. Motiunea a fost semnata de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP si independenti.

Avand in vedere ca exista un total de 465 de parlamentari, PNL are nevoie de 233 voturi in favoarea motiunii pentru a da jos Guvernul Tudose.

„In mai putin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la cosul de gunoi promisiunile facute in campanie si, odata cu ele, sperantele romanilor intr-un trai mai bun. Beneficiile unei cresteri economice substantiale au fost anulate de masurile populiste si haotice luate in economie de cuplul de economisti de renume mondial Dragnea - Tudose impotriva mediului de afaceri si a contribuabililor onesti din aceasta tara. Minciuna PSDragnea a avut picioare atat de scurte incat, in mai putin de un an, romanii au vazut ca programul de guvernare, pus sub titulatura „Indrazneste sa crezi”, a fost o iluzie vanduta cu maxima nerusinare”, arata liberalii in textul motiunii de cenzura.

PNL mai spune ca actuala guvernare a devenit ilegitima prin minciuna si un pericol real pentru oamenii si firmele din Romania.

„Practic, ati primit o fundatie economica bine facuta, cu structura de rezistenta aferenta, pe care ati avut-o la cheie. Ce ati facut cu ea?! V-ati apucat sa o demolati ca sa improvizati o casa din chirpici. Si v-ati trezit acum ca puneti proptele la proptele, legati cu sarma unde trebuie sa bateti piroane, in loc de caramizi folositi cartoane, nu mai intelegeti care e structura de rezistenta si loviti la temelie... Si nu incetati sa prezentati aceasta cocioaba, care evident ca sta sa cada, ca pe o mega-inginerie arhitecturala”, mai scriu liberalii in motiunea de cenzura.

PNL le reproseaza liderilor PSD ca nu au spus nimic angajatilor din sectorul public despre cresterile fictive de salarii, promitand in schimb cresteri de 25% „care se dovedesc a fi praf in ochi”.

„La inceputul anului viitor, romanii vor vedea ca salariile le-au crescut doar pe hartie, in timp ce in mana vor tine calendarul promisiunilor PSD din campanie si vor constata ca Dragnea si ai lui si-au batut joc de ei. Mai mult decat atat, peste 90.000 de salariati din sectorul IT, precum si persoanele cu dizabilitati, sunt in pericol real sa aiba veniturile amputate pentru ca scaderea impozitului de la 16 la 10% nu se aplica in cazul lor. Ce veti face cu acesti oameni? Veti da un OUG de carpire a prostiei sau sperati ca angajatorii din mediul privat va vor repara aberatiile suportand ei diferenta din buzunarul lor? Ce veti face, insa, cu cei din mediul public?”, ii intreaba cei de la PNL pe guvernanti.

De asemenea, liberalii acuza „furtul de proprietate” din Pilonul 2 de pensii, „minciuna” reducerii contributiilor la 35% si a eliminarii impozitului pe salariile de sub 2.000 de lei, dar si „bulversarea” mediului economic prin modificarile aduse Codului fiscal.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca parlamentarii formatiunii se vor abtine de la vot, sustinand ca initiatorii motiunii nu propun si alternative la guvernarea PSD.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri