Liderii PSD si ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au dat asigurari, dupa sedinta de luni a grupurilor reunite, ca nu exista tensiuni in cadrul coalitiei de guvernare. In ceea ce priveste votul de miercuri asupra motiunii de cenzura initiate de PNL, USR si PMP, seful social-democratilor a aratat ca s-a decis ca parlamentarii puterii sa fie prezenti in sala, dar sa nu voteze, scrie Digi24.

„Am discutat despre motiune in principal. O sa fim prezenti cat este necesar ca sa se asigure cvorumul, dar nu vom vota”, a declarat Liviu Dragnea.

Intrebat daca masura a fost luata din teama ca ar exista tradatori in partid, seful PSD a raspuns: „Nu vorbim de tradatori. Pana la urma, a fost un vot. Logica este alta: sa-si asigure numarul de voturi, daca tot au initiat motiune de cenzura. De ce trebuie sa ne implicam noi in acest demers al opozitiei? Sa aiba voturi”.

Motiunea de cenzura depusa de opozitie este prezentata, astazi, in plenul reunit al Parlamentului. Votul va fi dat miercuri si, pana atunci, PNL incearca sa obtina sprijin. Se duc negocieri, de cateva zile, cu UDMR, insa, ca de obicei, formatiunea amana pentru ultimul moment luarea unei decizii.

Ex-premierul PSD Victor Ponta a spus, luni, ca parlamentarii Pro Romania sprijina „orice efort de inlocuire a actualului Guvern”, dar ca ideea nu este doar sa „dai jos un Guvern” si ca inlocuirea actualului Cabinet cu un „Guvern Orban” este „o idee gresita”.

„Facem un apel (...) catre initiatorii motiunii, PNL si USR, de a discuta si azi si maine si miercuri cu toti cei dispusi din PSD, din ALDE, cu noi cei din Pro Romania, cu cei din celelalte partide politice, pentru a incerca sa spuna foarte clar: Nu dam jos Guvernul PSD sa vina Guvernul PNL, inlocuim un Guvern incompetent si obedient cu un Guvern competent, sprijinit de cat mai multe forte politice care sa conduca Romania”, a aratat Ponta.

Sursa foto: Agerpres/ Radu Tuta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri