Fostul ministru Dragos Pislaru compara situatia actuala din Romania cu mineriadele din anii '90

Fostul ministru al Muncii, Dragos Pislaru, sustine ca Romania a ajuns intr-unul dintre "cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90". De vina pentru haosul creat in tara, spune Dragos Pislaru, este coalitia de guvernare care "ignora opiniile si interesele legitime ale tuturor actorilor din societate".

Fostul ministru Dragos Pislaru ii indeamna pe romani sa iasa in strada duminica si cere demisia imediata a Guvernului si a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, Liviu Dragnea, respectiv Calin Popescu Tariceanu.

"Romania a ajuns intr-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiara si taierea salariilor bugetarilor din 2010. In aceste momente, Romania este calcata in picioare, coalitia de guvernare nesocotind sau ignorand fatis opiniile si interesele legitime ale tuturor actorilor din societate. Au reusit, ne-au unit: 39 de grupuri civice si organizatii neguvernamentale, precum si confederatiile sindicale Blocul National Sindical (alcatuit din 34 de federatii profesionale) si Cartel Alfa (alcatuit din 41 de federatii profesionale) cheama fiecare roman sa ceara in strada, duminica, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justitiei si a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea in Parlament a ordonantei privind modificarea legislatiei fiscale si demisia imediata a Guvernului si a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului", a scris Dragos Pislaru, pe Facebook.

Platforma Romania 100 a postat un mesaj pe pagina de Facebook prin care anunta ca 39 de grupuri civice si organizatii neguvernamentale, precum si confederatiile sindicale Blocul National Sindical ( alcatuit din 34 de federatii profesionale) si Cartel Alfa (alcatuit din 41 de federatii profesionale) cheama fiecare roman in strada, duminica, 26 noiembrie 2017, ora 18:00.

Citeste si:
Proteste cu fumigene în fața ministerului Muncii
Proteste cu fumigene în fața...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri