Dacian Ciolos s-a alaturat, duminica seara, protestatarilor care au marsaluit prin Capitala. Acesta a declarat, pentru Digi24, ca 2017 a fost "un an ratat de guvernanti". Fostul premier sustine ca oamenii nu ies in strada pentru ca sunt impotriva cuiva, ci pentru ca vor sa ramana in tara si sa-si faca un trai mai bun acasa, iar cei care vor sa se intoarca vor sa stie ca pot sa o faca si ca pot sa proiecteze pe termen lung.

Dacian Ciolos a remarcat ca anul a inceput cu proteste, cand oamenii au iesit in strada pentru a apara principiile statului de drept si obiectivitatea justitiei, si se termina cu noi proteste, pe acelasi subiect. „A fost un ratat an din punctul acesta de vedere, chiar daca se lauda guvernantii cu cresterea economica. Cresterea asta economica nu e datorita masurilor care au fost luate, nu e o crestere economica durabila, si noi ne razboim pe legile justitiei! Pentru ca sunt cativa indivizi, cativa lideri politici care au probleme cu justitia si vad ca sunt gata sa faca orice pentru a-si apara interesele personale, inclusiv de a pune in pericol credibilitatea Romaniei si stabilitatea Romaniei. De-asta am iesit in strada”, a explicat Dacian Ciolos.

Fostul premier spune ca din pacate, s-a ajuns ca o majoritate politica larga, consistenta, dupa ultimele alegeri, care sustine ca este reprezentantiva din punct de vedere democratic, nu deschide calea dialogului si nu ia decizii cu argumente sau in urma unor dezbateri, ci „plimba” legile de la Guvern la Parlament, face modificari si reajustari, ca sa testeze reactia populatiei si rezistenta oamenilor la aceasta presiune.

"Proiectul acesta de legi ale justitiei a inceput sa-l discute Guvernul, n-a fost in masura sa ia o decizie, l-a pasat la Parlament; s-a ocupat de economie si vedem in ce sens s-a ocupat de economie, pentru ca e o instabilitate cum n-am mai vazut de multa vreme si impredictibilitate in mediul acesta economic; ratam din nou, in ciuda faptul ca afisam o crestere economica consistenta, din punctul meu de vedere, ratam oportunitatea unei dezvoltari economice durabile si cred ca toate acestea sunt motive de ingrijorare pentru cei care vor sa construiasca in tara asta”, a precizat Dacian Ciolos.

Aproximativ 45.000 de oameni au iesit in strada, duminica seara, in Bucuresti si in alte orase din tara si din diaspora.

Sursa foto: Agerpres / Grigore Popescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri