Este poate paradoxal ca Omenirea a evoluat cel mai mult in timpul si ca urmare a razboaielor. Atunci, de voie si din nevoie, oamenii au apasat pe acceleratie pentru descoperirea de noi tehnologii, noi sisteme de protectie, noi alimente, mijloace de transport, noi motoare si asa mai departe. Acum, ne place sau nu sa acceptam, Romania este (ca) intr-o stare de razboi. Ce va naste, insa, acest razboi?

Ieri am asistat la poate cea mai trista zi din istoria recenta a Romaniei. Ziua in care o banda de hoti, hulpavi dupa putere, infractori sau cercetati penali, au incercat sa ingenuncheze justitia si, prin asta, sa ne elimine de facto din Europa. Romania, sa treaca, in mod oficial si fara tagada, in clasa tarilor de “lumea a III-a”.

Ieri a fost ziua in care Parlamentul si-a pierdut ORICE urma de credibilitate in ochii cetatenilor care…au ochi sa vada si creier sa gandeasca. Bataia de joc din mijlocul forului legislativ al tarii a fost invidiat si de Coreea de Nord – taiat de microfoane, sarit peste proceduri, votat la foc automat fara a se intelege nimic, totul sub bagheta invizibila a Faraonului de Teleorman, Liviu Dragnea, penal si urmarit penal.

Pentru cei care insista pe ideea ca nu este nimic rau si este ceva normal sa modifici astfel legile de baza ale societatii, subliniez doar cateva dintre nereguli: eliminarea din lege a independentei procurorilor, dreptul Comisiei SRI si SIE (in loc de CSM sau CSAT) de a ancheta daca un magistrat este, sau nu, ofiter acoperit; obligatia magistratilor de a se abtine de la critica altor puteri politice, excluderea presedintelui din procedura de numire a procurorilor si judecatorilor, dar si a conducerii ICCJ – Presedintele Romaniei devine, astfel, o institutie cu puteri extrem de mici.

Mai mult, statul ESTE OBLIGAT sa se indrepte impotriva magistratilor care gresesc.

Toate acestea, cumulate, plus altele care NU au fost deloc dezbatute ieri in Parlament, creioneaza o Romaniei care nu mai are, efectiv, justitie pentru o anumita categorie sociala – politicienii aflati la conducere. Acestia au imunitati dumnezeiesti si, in caz ca sunt deranjati de vreun procuror mai rebel, acesta este redus imediat la tacere, ba chiar destituit sau amendat, de Ministerul Justitiei – in speta, Tudorel Toader, unul dintre carmaci.

Regulile au fost atat de mult incalcate incat, inca inainte de votul final care va veni abia saptamana viitoare, Legea 303 apare ca aprobata pe site-ul Senatului, o ticalosie fara margini care arata disperarea PSD-ALDE si nemernicia lor.

Si asta a fost doar ieri, doar pe Legea 303. Legea 304 privind organizarea judiciara deja este discutata in “comisia Iordache”, si lucrurile nu sunt deloc bune nici aici – se discuta la aceasta ora despre infiintarea unei comisii speciale de ancheta pentru investigarea magistratilor.

Lungul brat al legii este, incet si dureros, ciopartit de toporul insangerat al “ciumei rosii”.

Vestile bune? Suntem in razboi si, dupa cum spuneam chiar la inceput, din orice razboi reiese macar ceva bun.

Din acest razboi cu neo-comunistii aflati acum la putere (re)naste un nou partid de opozitie asa cum merita Romania – Uniunea Salvati Romania – USR. Ieri, in Parlament, am vazut poate pentru prima oara in Romania o opozitie puternica, una hotarata, decisa sa mearga pana la capat si sa incerce sa puna piedici (legale) pe orice cale.

Stiau din start ca se lupta cu morile de vant, PSD-ALDE avand o majoritate clara in Parlament. Cu toate acestea, decisi, s-au folosit de multiple tertipuri legislative pentru a tergiversa votul final – ceea ce au si reusit sa realizeze.

Este pentru PRIMA OARA in istoria recenta a Romaniei cand un partid politic a fost aplaudat intr-un spatiu deloc formal sau organizat (cum incearca PSD sa faca, aducand cu autocarele “aplaudaci de partid” de peste tot din Romania), la iesirea din Parlament. Si de ce au fost aplaudati de sutele de romani care protestau in fata institutiei? Pentru ca SI-AU FACUT TREABA pentru care au fost votati. Nici mai mult, nici mai putin. Doar si-au facut treaba – fara sa minta, fara sa indoaie adevaruri, fara sa foloseasca cuvinte fastuoase, manipulatoare, fara subterfugii. Tot ceea ce au facut a fost transmis de catre ei in timp real pe Facebook, complet transparent, fara perdele.

Din flacara PSD-ALDE, care arde din ce in ce mai puternic, naste o speranta noua. Inca ezitant, inca “in fasa” si inca debusolat, USR a dovedit insa, ieri, ca este un partid care poate juca, care a inceput sa inteleaga regulile si jocurile murdare ale politicii. Mai mult, ieri a aratat ca nu ii este teama sa se manjeasca – lucru care este, din pacate, necesar in politica Romaniei a anului 2017.

USR are insa nevoie de sprijinul poporului pentru a stavili distrugerea Romaniei. Sunt anuntate proteste zilnic, in fata Parlamentului, proteste extrem de necesare pentru a transmite partenerilor Romaniei ca NU asistam pasivi, ba chiar complici, la distrugerea statului de drept, la intoarcerea tarii in tenebrosii ani ’90.

Si sa nu uitam ceva – flacara care arde cel mai luminos se stinge cel mai repede.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri