Lovitura de ieri adusa sefului PSD Liviu Dragnea, deja condamnat definitiv intr-un dosar penal, nu face decat sa le transmita acestora un singur lucru – ori noi, ori ei. Ca un animal „care sangereaza“, expresie folosita de mai multe doamne din partid, capii PSD care risca puscarie nu se vor mai da in laturi de la nimic pentru a scapa de pedeapsa. Urmeaza luni de foc pentru tara.

Liviu Dragnea a convocat astazi CEX-ul Partidului in care isi va reafirma autoritatea in fata baronilor din regiune – are nevoie de acest pas, dupa condamnarea de ieri. Nu, Liviu Dragnea nu va renunta niciodata la pozitia ocupata in stat si nici la sefia partidului – in primul rand pentru ca deja a dovedit ca nu are niciun fel de coloana vertebrala sau interes pentru bunastarea Romaniei si, in al doilea rand, pentru ca nimeni din PSD nu are, in prezent, puterea si acoperirea politica pentru a duce o lupta de putere din interior. Opozantii lui Dragnea au fost ori indepartati/izolati, ori mituiti si pusi in functii caldute – vezi cazul Grindeanu care, dupa cateva momente de nesupunere, a primit sefia ANCOM.

Urmatorul pas va fi ori o motiune de cenzura impotriva Presedintelui, ori o OUG care, intamplator, va fi chiar pe abuz in serviciu, pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea.

In paralel, aparatul de partid va functiona la turatie maxima – postacii PSD au luat deja cu asalt retelele de socializare, trambitandu-si sustinerea fata de seful Dragnea si Partid(ul unic), Antena 3 era ieri seara furibunda, Mircea Badea mai ca indemna la o revolutie (si nu de catifea, ci revolutie violenta, pentru protejarea Partidului).

Brusc si fara nicio instiintare prealabila, „Statul Paralel“ s-a transformat in „Statul Subteran“ – sustinand faptul ca toti cei care nu sunt impotriva Partidului sunt „sobolani“. Miscarea a fost folosita intr-o perioada deloc glorioasa a omenirii, in fascism.

Laturile in jurul presei se vor strange din ce in ce mai mult si atacurile se vor purta pe din ce in ce mai multe fronturi. „Doamnele partidului“, fiinte neconflictuale in frunte cu Viorica Vasilica Dancila, secondata de Carmen Dan si Olguta Vasilescu, isi dau seama ca daca pica Dragnea, automat pica si ele si nu vor mai avea niciodata bafta de a fi la Guvernare. Nu este ca si cum le recomanda ceva anume, exceptand slugarnicia fata de seful lor.

Tot curand ne putem astepta la discutii pe marginea Codului Penal. „Discutii“ cu ghilimele, fiind foarte posibila tot o OUG sau o trecere fulger prin Parlament, similar Codului de procedura penala.

Opozitia nu are puterea de a opri tancul PSD, insa este de datoria lor sa aduca la cunostinta romanilor tot ce misca in Parlament si Guvern; societatea civila va face diferenta, iarasi.

Condamnarea lui Dragnea a fost ca un panaceu, ca o gura de aer proaspat pentru zecile de mii de romani care au iesit zilele acestea in strada, in toata Romania. Le-au aratat ca eforturile lor sustinute nu sunt si nu au fost in zadar; tot ceea ce se intampla in tara este relatat pe larg si in presa internationala si aratam intregii lumi ca Romania nu este un stat sluga, un stat populat aproape integral de corupti si oameni indiferenti in fata infractorilor si hotiei. Strada arata ca Romania este un stat viu care apreciaza valorile democratice si amendeaza abuzurile. Abuzuri care se vor inmulti, fara doar si poate.

Urmatoarele luni vor decide soarta tarii – va deveni Romania un stat nedemocratic, sau va ramane un stat de drept? Va reusi masinaria unsa a PSD sa modifice legile justitiei, in forma dorita, astfel incat cei urmariti penal sa scape, sau opozitia, Presedintele si strada vor reusi sa ii blocheze? O speranta vine si de la Comisia de la Venetia, care va prezenta in urmatoarea perioada un raport preliminar; din pacate, istoria ne-a aratat ca toate rapoartele, fie ele de la GRECO, Comisia Europeana sau Consiliul Europei, nu i-a oprit pe capii PSD. „Noi suntem stat independent, aici facem ce vrem noi! Nu vin strainii sa ne spuna noua ce sa facem aici!“, este retorica (complet distructiva) a PSD, reluata, ca un ecou, de postaci si Antena 3.

„Ori noi, ori ei“. La asta se rezuma totul. Iar PSD-ului nu-i pasa de „ei“.

Sursa foto: Politico.eu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri