S-a trecut de mult de “faza politicoasa si institutionala”. PSD-ALDE, prin atacurile brutale asupra capacitatii de reactie Parlamentara a Opozitiei, a sugrumat democratia din Romania. Deputatul USR Tudor Benga subliniaza ca a crede ca (mai) exista parghii legale pentru a fi opriti este doar “o fantezie”.

“Au facut-o. Au modificat regulamentul. Mi-e greu sa supraevaluez cat e de grava miscarea de azi. Este un atac absolut brutal asupra capacitatii de reactie parlamentara a Opozitiei. Iar ceea ce a facut azi dimineata tovarasul Nicolicea, in direct pe televiziuni, cu noi acolo, refuzand sa admita amendamentele colegului nostru Viziteu este pur si simplu ireal. Singura optiune era sa-l luam pe sus pe tovaras si nu cred, dat fiind cat pare de anesteziata democratia romaneasca, ca asta ar fi fost constructiv pentru a ne extrage noi ca societate din groapa in care PSD ne impinge tot mai adanc.

Primesc seara de seara de la voi intrebari si indemnuri la “folosit toate mijloacele legale”. Multi dintre voi traiti cu fantezia ca acestea exista. Iar eu nu stiu exact cum sa v-o risipesc politicos. Tunul mediatic si propagandistic al puterii incurajeaza cat se poate de deliberat ideea ca aceste mijloace ar exista, exact in timpul in care le subjuga si pe putinele care au mai ramas.

Ce trebuie sa intelegeti este ca batalia din societatea romaneasca a trecut de ceva vreme de faza politicoasa si institutionala. Este o batalie pura de putere in care PSD-ul calca totul in picioare, secondat de un ALDE exact la fel de ticalos si sprijinit de un UDMR mai mercantil decat o matroana de bordel. Nu pot fi opriti decat batuti politic sau spulberati de furia populara. Nu exista alt mod de a-i opri! Exista artificii prin care ocazional fie noi - Opozitia, fie instantele, fie Presedintele, ii putem intarzia.

Vor puterea absoluta, o vor toata, si nu se vor opri de unii singuri. Am de cateva zile bizara senzatie ca repetam istorie neagra ca somnambulii si o traim in direct. Incep sa epuizez capacitatea de a-mi grada retorica astfel incat sa va fac sa intelegeti cum escaladeaza lucrurile. Treziti-va”!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri