Descoperire "revolutionara" a ministrului Razvan Cuc: Cu pile, amante, nepoate nu poti sa generezi plusvaloare

Inca un ministru isi justifica incompetenta prin faptul ca angajatii din subordine sunt numiti politic. “Cu pile, amante, nepoate, nepotisme nu poti sa generezi plus valoare”, a declarat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, intr-o emisiune TV. El a precizat ca urmeaza o ”restructurare masiva” la toate companiile din coordonarea ministerului si ca el insusi ar da afara cativa functionari din Minister doar ca acestia “se intorc”.

Declaratiile lui Cuc vin pe fondul politizarii fara precedent a administratiei si a companiilor de stat de catre PSD si ALDE. Presa a dezvaluit sute de cazuri in care politicienii de la putere si-au plasat apropiatii in posturi bine platite la stat.

“Se impune o restructurare masiva in toate companiile din minister. Filtrul il va face managementul. Daca nu sunt in stare sa faca filtrul, atunci o sa incercam prin Adunarea Generala a Actionarilor….Managerii, in general, vor sa aiba rezultate. Cu pile, amante, nepoate, nepotisme nu poti sa generezi plus valoare si o valoare adaugata”, a spus ministrul Transporturilor la Realitatea TV, scrie Agerpres.ro.

El a precizat ca deja au inceput restructurarile, dar acestea presupun niste etape, si chiar el ar da afara din minister cativa functionari pentru a debloca niste proiecte.
„Ne-am apucat deja de restructurari. Si asta presupune niste etape. Ca si eu as da afara maine, ca am si eu cativa, inclusiv printre functionari, care imi spun ca nu se poate. I-as da afara, numai ca se intorc. Dar si pentru sase luni i-as da afara numai ca sa stiu ca pot debloca anumite proiecte. Eu cand aud ca nu se poate….ori vii sa-mi spui solutia cum se poate, ori nu ma lasi in punctul ala: dom’le nu se poate, trebuie sa schimbam sapte legi ca sa se poata ceva. Nu exista lucrul asta. La companii e o procedura.(…) Orice director, le-am spus lucrul acesta: uitati de lucrurile familiare care va leaga de companie, ca aveti un prieten, ca va stie nu stiu cine. Nu exista asa ceva, nu exista mama, tata, frate, sora, nepot, nimic. Esti acolo sa faci treaba. Daca am vazut la vreun director de companie ca se lasa induplecat de diverse elemente externe, de lucruri care afecteaza bunul mers al companiei, cu siguranta voi cere, conform legii, Adunarii Generale sa ia masuri si sa-l schimbam. Nu sa stau sa astept sa vad ca nu se implementeaza proiecte, sau ca sunt incapabili, sau ca sunt incapatanati. Nu exista. Noi avem target”, a explicat ministrul Transporturilor.

El a precizat ca prima companie la care a inceput restructurarea este TAROM, unde Consiliul de Administratie a decis saptamana trecuta subtierea unor departamente, precum partea de comercial, de economic, de achizitii, „pentru ca sunt anumite lucruri care nu functioneaza”.

Citeste si:
Datoriile companiilor de stat au ajuns la 6% din PIB.Unde se duc banii
Datoriile companiilor de stat...

In opinia sefului de la Transporturi, si la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere personalul „se va subtia” la nivel de sefi.

„CNAIR are in Bucuresti undeva la 600-700 de angajati. Per total in tara, cu muncitori cu tot, sunt undeva la 6.000. Cu siguranta si acolo se va subtia foarte mult. Dar nu in randul muncitorilor, al oamenilor care taie iarba, sau care se duc cand e un accident sa mute masinile. Nu, in randul sefilor, pentru ca eu la sefi le-am spus: eu nu vreau sa ii vad ca se duc la birouri, isi beau cafeaua dimineata si zic hai ca daca nu ne suna ministrul sau nu vine in judet stam linistiti in birou. Nu. Vreau sa-i vad ca ca ma informeaza cu tot ce se intampla”, a afirmat Razvan Cuc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri