Europarlamentar PSD: Modificarea Codurilor penale, "pura ticalosie"

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan sustine ca initiativa de modificare a Codurilor penale, depusa de parlamentarii PSD, "este pura ticalosie", iar acestia ar trebui sa-si piarda calitatea de membri de partid.

"Va explic in cateva randuri de ce initiativa unor parlamentari este pura ticalosie si de ce acestia ar trebui sa-si piarda automat calitatea de membri de partid. Daca PSD nu ia masuri urgente fata de initiatori, atunci va confirma suspiciunea ca singura ratiune de a exista a acestui partid in ultimele luni este de a proteja un grup restrans de indivizi extrem de bogati si de corupti. Prin aceasta initiativa, deputatul Radulescu ar fi trebuit sa-si incheie automat cariera politica intr-un partid democratic, european, angajat total in eradicarea coruptiei, mai ales intr-o tara atat de saraca precum Romania", a scris Catalin Ivan pe Facebook.

Acesta a reamintit faptul ca in vara lui 2017, Comisia Europeana a adoptat Directiva 1371 privind "combaterea fraudelor indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal", care prevede pedepse de minimum 4 ani de inchisoare daca prejudiciul e mai mare de 100.000 de euro.

"Pragul sub care un stat membru UE poate renunta la actiunea penala impotriva unei persoane fizice care a deturnat fonduri UE este unul mic, de doar 10.000 de euro. Directiva stabileste standarde inalte in combaterea furtului din banii platiti de contribuabilii europeni: "Coruptia constituie o amenintare deosebit de grava pentru interesele financiare ale Uniunii". Deci, pe perioada in care Romania va detine un rol cheie la nivel european, va trebui sa explice de ce nu pune in aplicare o directiva atat de importanta sau, la fel de rau, de ce pentru banii europeni sunt reguli atat de stricte, cu un prag de doar 10.000 de euro, in timp ce pentru banii nationali pragul este de 20 de ori mai mare", a mai scris Catalin Ivan.

Mai multi parlamentari PSD au depus, pe 18 decembrie, la Camera Deputatilor, o propunere legislativa care prevede executarea la domiciliu a pedepselor cu inchisoarea de pana la 3 ani, precum si un prag de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu.

Citeste si:
Cumpanasu, Catarama si Cozma, suspecti de fals in semnaturi
Cumpanasu, Catarama si Cozma,...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri