Presedintele Executiv al PSD, Niculae Badalau, a declarat, pentru Digi24, ca Executivul ar putea include doar 16 ministere, fata de 24, cate sunt in prezent.

Decizia de restructurare a Guvernului Tudose ar putea fi luata in Comitetul Executiv National al PSD, care urmeaza sa se reuneasca in curand.

"La ultimele declaratii ale presedintelui partidului, Liviu Dragnea, si ale premierului s-ar dori o noua arhitectura a Guvernului. Tinand cont de acest lucru, CEx-ul va lua decizia. Ne dorim un Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere”, a spus Niculae Badalau.

„Cred ca un Congres ar face bine sanatatii partidului, in care sa relansam ideile noastre politice, sa relansam viata politica, mai ales ca 2018 este an preelectoral, stim ca in 2019 vom avea doua randuri de alegeri. In Congresul partidului, conform Statutului, nu putem alege decat vicepresedintii, organele de conducere. Dar nu cred ca e cazul acum sa facem Congres de alegeri”, a adaugat el.

La Congresul PSD poate fi aleasa echipa de conducere a partidului – vicepresedinti si presedintele executiv al partidului, cel care, in eventualitatea unei demisii sau a unei condamnari a lui Liviu Dragnea, ar prelua conducerea partidului.

Citeste si:
Tribunalul UE a respins cererea lui Liviu Dragnea in dosarul DGASPC
Tribunalul UE a respins...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Liviu Dragnea: De opt luni stau in penitenciar complet nevinovat