Mihai Tudose: Este nevoie de o restructurare. Daca nu pot sa fac asta, ma duc acasa

Premierul Mihai Tudose vrea o restructurare a Guvernului, care nu ar trebui sa aiba mai mult de 19 ministere. Acesta spune ca, in cazul in care restructurarea nu se va realiza, este dispus sa ”plece acasa”.

"Noi dorim o eficientizare a actului de guvernare. Dorim ca cheltuielile cu functionarea statului sa fie mai mici. 28 de ministere e cam mult. (...) Eu mi-as dori sa inceapa cu 1, nu cu 2. Ca sunt 11, ca sunt 19, macar sa inceapa cu 1. S-au creat de-a lungul timpului o multime de structuri tinand de acelasi minister in teritoriu, o multime de pui, le-as dori cam comasate la loc, asta elimina si birocratia. (...) Noi ne-am angajat si eu m-am angajat ca voi face acest lucru - debirocratizare, o functionare mult mai coerenta a institutiilor statului si ne-am apucat de lucrul acesta. Daca deranjeaza si unii nu sunt de acord si speculeaza ca sunt tabere (...), ce vreti sa fac? Sa spun ca nu e bine ce gandesc? Eu asa gandesc, asa o vad. (...) Stau in functia aceasta atata timp cat pot sa fac ceea ce simt ca pot sa fac bine. Daca nu mai pot sa fac lucrul acesta, ma duc acasa. (...) Asta este convingerea mea ferma (n.r. - ca este nevoie de o restructurare)", a spus Mihai Tudose, potrivit Agerpres.

Premierul Mihai Tudose a adaugat ca are o relatie institutionala cu serviciile, afirmand ca el nu a "taiat porci cu nimeni de pe acolo" si nu a "carat nici sticle de vin la nimeni de pe acolo".

"Eu m-am cam saturat de tot felul de abtibilduri din astea (n.r. - de securist si comunist). (...) Eu nu am taiat porci cu nimeni de pe acolo, nu am carat nici sticle de vin la nimeni de pe acolo si daca am stabilit cu totii, hai sa stabilim odata ca SRI, SIE, SPP sunt nocive si le desfiintam, dar hai sa ne hotaram! (...) Nu am fost la cumetrii, nu am fost la revelioane, nu petreceri impreuna", a mai spus Mihai Tudose.

Citeste si:
Tudose: În Europa nu vom deschide secţii de votare pentru românii...
Tudose: În ţările din Europa...
Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri