Calin Popescu Tariceanu: Nu sunt confortabil cu scutirea de impozite pentru IT-isti; sunt si in alte domenii oameni extrem de valorosi

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat sambata, la Sinaia, ca nu este "foarte confortabil" cu solutia de scutire de impozite pentru domeniul IT, el aratand ca sunt oameni valorosi si in alte domenii si nu beneficiaza de aceleasi avantaje.

"Eu nu sunt foarte confortabil cu aceasta solutie de scutire de impozite pentru domeniul IT. A fost la un moment dat poate o justificare si avem si acum o justificare, care cred ca e valabila. Vrem sa tinem specialistii in IT in Romania. Nu vrem ca aceasta forta de munca foarte valoroasa sa emigreze, dar in acelasi timp eu va spun ca liberal ca eu cred in neutralitatea stimulentelor economice si ca atare ceea ce se intampla este o distorsiune in piata. Sa stiti ca IT-stii sunt oameni extrem de valorosi, dar nu sunt singuri. Sunt si in alte domenii oameni extrem de valorosi, dar care nu beneficiaza de aceleasi avantaje", a spus Calin Popescu Tariceanu intr-o conferinta de presa la finalul lucrarilor Scolii Politice de Iarna a TLDE, potrivit Agerpres.

In context, el a precizat ca bugetul trebuie sa fie alimentat, astfel ca nu se pot da tuturor scutiri de impozite.

"Guvernul trebuie sa gaseasca o solutie care sa fie deplin legala, dar si constitutionala, pentru a nu lasa sa se produca in domeniile la care v-ati referit, IT sau persoane cu dizabilitati, corectii negative. (...) Vor discuta impreuna, cu siguranta, ministerul Muncii, cu ministerul de Finante si cu ministerul Justitiei sa gaseasca o solutie. (...) A fost o solutie urgenta, ca de-aia e ordonanta de urgenta, pentru a remedieze aceasta situatie. (...) Mie mi se pare ca este incorect si fata de alte domenii. (...) Nu putem la toata lumea sa dam scutiri de impozite, pentru ca bugetul asta trebuie sa se alimenteze din ceva", a mai afirmat Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si:
Tăriceanu: Voi vota împotrivă, dacă această stare de alertă ajunge...
Calin Popescu Tăriceanu: Dacă...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Proiectul privind carantinarea şi izolarea, adoptat de Camera Deputaților
Setari Cookie-uri