Corina Cretu lanseaza un avertisment dupa intalnirea cu premierul Viorica Dancila si spune ca Romania risca sa piarda pana la 831 milioane de euro, bani care trebuiau folositi pentru constructia spitalelor regionale, mentionate in programul de guvernare, potrivit Hotnews.

"Sunt foarte ingrijorata de evolutia proiectelor privind spitalele regionale care au fost aprobate in luna iulie 2015. Din pacate, constructia celor 3 spitale regionale este unul dintre proiectele care inregistreaza mari intarzieri", a declarat comisarul european Corina Cretu dupa intalnirea de marti de la Bruxelles cu premierul Viorica Dancila, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Subiectul a fost mentionat si intr-un comunicat al Guvernului, care arata ca "o atentie deosebita a fost acordata proiectelor privind spitalele regionale" in discutia Corina Cretu - Viorica Dancila.

"Avand in vedere ca, asa cum arata lucrurile in prezent, este putin probabil ca lucrarile sa inceapa in 2019, autoritatile nationale trebuie sa accelereze demersurile pentru finalizarea studiilor de fezabilitate si inceperea implementarii cat mai curand posibil. Un proiect de o asemenea anvergura pentru Romania necesita toata atentia celor implicati", a mai declarat comisarul european pentru politica regionala.

De asemenea, Corina Cretu a tinut sa traga un avertisment si asupra intarzierilor din Programul Operational Regional (POR), pe care Romania risca sa piarda fonduri europene de pana la 831 milioane de euro pana la finalul anului curent.

Cu toate acestea, Cretu a felicitat autoritatile din Romania pentru progresele inregistrate la desemnarea autoritatilor de gestiune, indeplinirea conditionalitatilor si inceperea implementarii programelor. Mai mult, cei doi oficiali au convenit asupra infiintarii unui grup de lucru pentru simplificare, in vederea cresterii ratei de absorbtie a fondurilor europene.

"Anul 2018 este de o importanta cruciala pentru viitorul politicii de coeziune. Am incredere ca Romania va accelera implementarea si va sustine propunerea Comisiei pentru o politica de coeziune mai puternica si mai moderna", a declarat Corina Cretu, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri