S-a stabilit data Congresului PSD. Printre posibile subiecte, candidatura lui Dragnea la prezidentiale

Biroul Permanent National al PSD a decis organizarea congresului extraordinar al partidului pe data de 10 martie. In sedinta de miercuri, social-democratii au discutat despre votul de reconfirmare cerut de Liviu Dragnea, scrie Digi24.

Congresul PSD va avea loc la Sala Palatului.

Pana atunci, fiecare filiala va trimite, la centru, propunerile de modificare a Statutului PSD. Cu toate ca, pana acum, era vehiculata ideea indulcirii criteriilor de integritate, social-democratii spun ca nu se va intampla acest lucru.

Cat priveste stabilirea unei noi formule de conducere a PSD, Viorica Dancila ar putea intra, in calitatea de premier, in BPN al PSD.

Vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu a sustinut, la incheierea sedintei BPN al PSD, ca s-a discutat miercuri despre un vot de reconfirmare pentru Liviu Dragnea.

Citeste si:
O conducere schimbătoare: 4 ani, 5 guverne, 5 ministere, 22 de...
O conducere schimbătoare: 4...

„Statutul vorbeste de un mandat de 4 ani. Daca domnia sa considera ca este nevoie de confirmare, eu nu consider”, a declarat Andronescu.

Intrebata daca ar trebui sa se discute si despre candidatul la Presedintie al PSD, senatorul social-democrat a raspuns: „Cred ca este corect sa vina cu o propunere de candidat, nu neaparat in acest an”.

Cat despre posibilitatea ca Liviu Dragnea sa fie desemnat candidat al PSD pentru alegerile prezidentiale din 2019, in ciuda condamnarii penale pe care o are, Andronescu a sustinut ca, „deocamdata”, condamnarea din dosarul „Referendumul” este sub semnul intrebarii, ca urmare a faptului ca motivarea deciziei nu a fost semnata de magistratii care au judecat cauza.

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a anuntat miercuri, inainte sedintei Biroului Permanent National al partidului, ca va candida pentru o functie de conducere in partid la Congresul din martie, deoarece in 2015 nu a facut-o pentru ca avea un dosar penal.

Citeste si:
Bogații din Tech vin în fața Congresului american pentru audieri
Bogații din Tech vin în fața...

Social-democratii au votat, in urma cu o saptamana, in sedinta Comitetului Executiv National al PSD, ca in 10 sau in 17 martie sa aiba loc Congresul extraordinar al PSD cerut de liderul partidului, Liviu Dragnea.

Ce spune statutul PSD

Congresul Extraordinar se convoaca la solicitarea Comitetului Executiv National, a Grupurilor Parlamentare ale PSD din cele doua Camere sau a cel putin 16 organizatii judetene / de sector ale PSD.

Congresul Extraordinar al PSD este alcatuit din delegati alesi de catre Conferintele extraordinare ale organizatiilor judetene si a municipiului Bucuresti, conform Normei de reprezentare prevazuta in statut.

Citeste si:
„Lovitură” pentru Dragnea: A rămas fără un titlu onorific
Liviu Dragnea a rămas fără...

Congresul Extraordinar al PSD se convoaca pentru exercitarea atributiilor statutare, precum si pentru urmatoarele situatii: in cazul organizarii alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidentiale, la termen sau anticipate, pentru pregatirea acestora sau evaluarea rezultatelor; pentru modificarea Statutului PSD sau a Programului Politic al partidului; in situatii deosebite.

Sursa foto: Liviu Sova / Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri