Partidul Social Democrat va castiga alegerile in Romania si PSOE (Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol) in Spania, s-a declarat convins presedintele PSD, Liviu Dragnea, in cadrul unui discurs sustinut la Congresul Partidului Socialistilor Europeni (PES) de la Madrid, afirmand ca executivul de la Bucuresti a dovedit ca "un guvern social-democrat poate micsora taxele, poate creste salariile, poate creste pensiile, poate reda speranta pentru tineri".

"In ultimii ani, gratie guvernului nostru, care a depus toate eforturile pentru a imbunatati viata de zi cu zi, salariul minim a crescut in doi ani de zile cu peste 50%. Pensiile au crescut si vor creste in fiecare an in asa fel incat in 2020 practic nicio pensie nu va fi mai mica decat dublul de la inceputul mandatului din 2017. In conditiile in care am redus si taxele pentru cetateni - impozitul pe venit si taxele pentru mediul de afaceri - cei de dreapta ne-au zis mereu ca asa ceva nu se poate, ca nu trebuie sa marim pensiile, ca nu trebuie sa marim salariile pentru ca nu sunt bani", a spus Liviu Dragnea in discursul sau sustinut in limba romana, dupa o scurta introducere in engleza, scrie Agerpres.

"Noi am aratat ca un guvern social-democrat poate micsora taxele, poate creste salariile, poate creste pensiile, poate reda speranta pentru tineri. Nu a fost usor si nu va fi usor nici de acum inainte", a adaugat liderul PSD.

Liviu Dragnea a subliniat ca miza alegerilor pentru Parlamentul European este uriasa. "Vorbim de viitorul Europei, de viitorul nostru, al meu, al dvs., al copiilor nostri, al parintilor nostri. Impreuna cu partidele surori din Europa, social-democratii trebuie sa restabilim dreptatea, sa construim un nou contract social pentru Europa si pentru toti cetatenii Europei. Eu sunt absolut convins ca o putem face. Partidul Social Democrat in Romania va castiga alegerile si sunt convins ca si PSOE va castiga alegerile in Spania. Sunt convins ca romanii din Spania au asteptari mari de la voi si ca nu-i veti insela. Si sunt convins ca o sa va voteze", a mai spus Liviu Dragnea, fiind aplaudat de o parte a salii.

El a mai spus ca pentru a atinge toate aceste obiective este nevoie ca social-democratii sa lupte pana la capat pentru valorile lor. "Apararea democratiei, apararea drepturilor cetatenilor, a unui sistem just si transparent reprezinta linii directoare pentru care trebuie sa luptam impreuna", a mai spus Liviu Dragnea.

Sursa foto: LCV / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri