GRECO critica PUTERNIC modificarile legilor penale. PSD calca statul de drept in picioare

Grupul de State impotriva Coruptiei (GRECO) a publicat miercuri raportul privind Justitia din Romania, in care isi exprima serioase ingrijorari asupra modificarilor aduse Legilor Justitiei, cat si asupra amendamentelor aflate in lucru pentru modificarea legislatiei penale. Totodata, Grupul aminteste de incercarile controversate de inlaturare din functie a sefei DNA.

Astfel, GRECO isi exprima un punct de vedere critic referitor la modificarile pe Codurile Penale dorite de majoritatea politica de la Bucuresti care, daca vor fi adoptate, vor contrazice multe dintre angajamentele internationale asumate de Romania.

GRECO concluzioneaza ca, in cazul in care amendamentele propuse ar fi adoptate, ar putea revizui concluziile de evaluare anterioare.

Marti, liderul PSD Liviu Dragnea, condamnat penal, a anuntat ca modificarile Codurilor Penale sunt o prioritate pentru actuala putere. "In aceasta saptamana vor incepe in comisia speciala dezbaterile pe Codurile Penale", a declarat Liviu Dragnea.

Raportul privind amendamentele aduse celor trei legi ale justitiei adoptate de Parlament in decembrie 2017 nu contine cele mai controversate propuneri prezentate initial, in vara, remarca documentul. Chiar si asa, GRECO este ingrijorat de potentialul impact al acestora.

Citeste si:
Care este motivul pentru care Liviu Dragnea este urmărit penal...
Care este motivul pentru care...

GRECO cere Romaniei in mod particular sa abandoneze crearea unei sectii speciale pentru investigarea magistratilor.

Vezi integral Raportul GRECO

Raportul ia nota si de procesul controversat de inlaturare a sefei Directiei Nationale Anticoruptie, initiat in februarie 2018.

GRECO invita Romania sa prezinte o actualizare a reformelor din Justitie la intalnirea urmatoare, in 18 - 22 iunie 2018.

Citeste si:
Procurorii nu vor sa lucreze la Sectia Speciala, criticata de GRECO
Procurorii nu vor sa lucreze...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri