Presedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, Curtii Constitutionale, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, scrie Ziare.com.

Este a doua sesizare a sefului statului pe unul dintre actele normative din pachetul de Legi ale Justitiei.

Puteti citi integral sesizarea aici.

Modificarile, atacate in doua randuri la CCR

Iohannis precizeaza, intr-un comunicat de presa remis vineri de Administratia Prezidentiala, ca modificarile la Legea 317/2004 privind CSM au mai fost atacate in doua randuri la CCR.

"Cu toate acestea, consideram ca forma rezultata dupa punerea de acord a legii cu decizia Curtii Constitutionale prin care s-a constatat neconstitutionalitatea unor dispozitii contine, in continuare, o serie de dispozitii de natura sa incalce principii si prevederi constitutionale", adauga documentul citat.

Iohannis semnaleaza ca unele dintre prevederile legii incalca dispozitii din articolele 1, 16, 21, 124, 125, 133, 134 si 147 din Constitutie.

Saptamana trecuta, Iohannis a atacat la CCR si modificarile Parlamentului la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara.

Asta dupa ce presedintele a anuntat ca trimite la Curtea Constitutionala intregul pachet al Legilor Justitiei si sesizeaza si Comisia de la Venetia, el adresand si un apel CCR sa nu se grabeasca si sa conlucreze cu organismul european.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri