"Consiliul Superior al Magistraturii nu a propus instituirea unui prag valoric in cazul vreunei infractiuni, cu atat mai putin in cazul infractiunii de abuz in serviciu savarsita de functionarii publici sau in cazul infractiunilor de coruptie.

Consiliul a inaintat Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei, un punct de vedere asupra solicitarii Ministerului Finantelor Publice, de modificare a Legii nr.241/2005 privind evaziunea fiscala.

In acest cadru s-a urmarit orientarea spre recuperarea prejudiciului si nu preeminenta masurilor punitive.

In contextul mai larg al dezbaterilor asupra modificarilor Codului penal, Consiliul a propus o abordare integrata a infractiunilor economice, printr-o noua varianta de incriminare a articolului 308 din Codul penal, care reglementeaza EXCLUSIV infractiuni savarsite in mediul PRIVAT.

Reexaminarea privind...
Citeste si: Reexaminarea privind organizarea judiciara, respinsa rapid de Senat

Subliniem, asadar, ca varianta de nepedepsire sau de atenuare a pedepsei, propusa de Consiliu, vizeaza anumite fapte savarsite exclusiv de angajatii din mediul privat, iar nu de catre functionarii publici".