Citu: PSD minte, a informat Comisia Europeana ca suspenda contributiile la pilonul II de pensii

Senatorul PNL Florin Citu a facut public un document atribuit Comisiei Europene, in care se arata ca Guvernul ar fi informat Comisia Europeana inca de la inceputul lunii aprilie despre intentia de desfiintare a Pilonului II de pensii.

"Guvernul, PSD, ministrul finantelor publice MINT! In perioada 10-11 Aprilie au fost discutii cu reprezentantii CE despre faptul ca Romania ignora cresterea alarmanta a deficitului structural.

In contextul acestor discutii, guvernul Romaniei a informat CE de planurile sale de suspendare a contributiei pentru pilonul II de pensii si ca va face aceasta contributie “facultativa”. (O sa revin la discutia despre deficit in zilele urmatoare)

Dupa cum vedeti in text, exista mai multe riscuri inclusiv pierderea beneficiilor de pe urma aplicarii clauzei pentru reforme sistemice care permite devieri de la tinta de deficit", a scris Florin Citu, pe Facebook.

Citeste si:
Modificarea Codului Fiscal, pe intelesul tuturor
Senatorul Florin Citu:...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Foto: Facebook / Florin Citu

"Daca pana si CE stie de ce face PSD acest circ? Ce ascunde? PSD are nevoie de timp ca sa vina cu strategia de comunicare. Deja au planurile de suspendare a contributiei pentru pilonul II iar acum se gandesc cum sa ni le bage pe gat si sa facem cat mai putin scandal. Nu trebuie lasati! PSD-istii mint doar pentru a mai castiga timp", mai adaugat acesta.

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a declarat, cu privire la scandalul legat de o posibila suspendare a platilor la Pilonul II de pensii, ca toate "scenariile" vehiculate in ultimele zile nu fac decat sa produca „efecte negative” in ceea ce priveste costurile la care se imprumuta Ministerul de Finante. De asemenea, Teodorovici a dat asigurari ca Executivul actioneaza „pentru binele romanilor”, fie ca e vorba de pensii, fie de salarii.

Citeste si: Mediul de afaceri, catre autoritati: Nu spargeti pusculita copiilor!

Citeste si:
România nu renunță la adoptarea cu unanimitate a deciziilor privind...
Dezacord între miniștrii UE...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri