Liviu Dragnea, liderul condamnat penal al PSD, spune ca circa 6 milioane de romani sunt interceptati ilegal, aruncand aceasta cifra in incercarea de a “cauta legimititate pentru infiintarea unui nou serviciu secret, in subordinea lui si a lui Tariceanu”, avertizeaz deputatul USR, Claudiu Prisnel.

“Toti suntem interceptati, i-a inspaimantat liderul suprem Liviu Dragnea pe niste oameni a caror preocupare este sanatatea animalelor din batatura, care le asigura traiul de zi cu zi”, a scris deputatul pe Facebook.

“Ce urmareste Dragnea cu cifrele astea aberante inventate de contabilul interceptarilor, Claudiu Manda? Vrea sa semene panica si cauta legitimitate pentru infiintarea unui nou serviciu secret, in subordinea lui si a lui Tariceanu.

Planul lor este sa creeze o Autoritate de Interceptare controlata de Parlament, adica de majoritatea parlamentara, si nu oricum, ci cu oameni, aparatura, dosare in lucru si arhive.

Miza lor transpare clar in cateva articole dintr-o lege depusa la Parlament de Calin Popescu Tariceanu.

Entitatile care solicita interceptarea sunt obligate sa puna la dispozitia autoritatii, adica unor subordonati ai lui Dragnea&Tariceanu, informatiile, documentele sau actele pe care le detin in legatura cu cererile de interceptare. Adica toate documentele unei anchete in curs.

Iar daca institutiile refuza, presedintele institutiei, numit de majoritatea parlamentara PSD-ALDE, poate decide suspendarea interceptarii, chiar daca mandatul a fost aprobat de un judecator.

Iar Liviu Dragnea nu se multumeste cu prezentul. El vrea sa aiba sub control si trecutul.

Potrivit proiectului de lege, toate institutiile care au dreptul sa solicite interceptarea electronica sunt obligate sa puna la dispozitia Autoritatii toate bazele de date, documentele, evidentele detinute, inclusiv ARHIVELE gestionate de sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala referitoare la activitatea de interceptare.

Nu sunt un admirator al institutiilor de forta si cred cu tarie ca serviciile secrete ar trebui sa se supuna unui control civil riguros. Acest lucru il voi sustine in comisia speciala pentru legile securitatii nationale, in care sunt membru, daca aceasta va mai exista dupa decizia CCR care o declara partial neconstitutionala.

Suntem insa datori sa gasim acele mecanisme de control civil, parlamenatar si neparlamentar, prin care serviciile secrete sa fie cu adevarat raspunzatoare atunci cand esueaza sau cand incalca regulile. PSD nu vrea insa supravegherea si responsabilizarea serviciilor, ci subordonarea lor”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri