Deputat: Dragnea vrea sa-si faca propriul serviciu secret

Liviu Dragnea, liderul condamnat penal al PSD, spune ca circa 6 milioane de romani sunt interceptati ilegal, aruncand aceasta cifra in incercarea de a “cauta legimititate pentru infiintarea unui nou serviciu secret, in subordinea lui si a lui Tariceanu”, avertizeaz deputatul USR, Claudiu Prisnel.

“Toti suntem interceptati, i-a inspaimantat liderul suprem Liviu Dragnea pe niste oameni a caror preocupare este sanatatea animalelor din batatura, care le asigura traiul de zi cu zi”, a scris deputatul pe Facebook.

“Ce urmareste Dragnea cu cifrele astea aberante inventate de contabilul interceptarilor, Claudiu Manda? Vrea sa semene panica si cauta legitimitate pentru infiintarea unui nou serviciu secret, in subordinea lui si a lui Tariceanu.

Planul lor este sa creeze o Autoritate de Interceptare controlata de Parlament, adica de majoritatea parlamentara, si nu oricum, ci cu oameni, aparatura, dosare in lucru si arhive.

Miza lor transpare clar in cateva articole dintr-o lege depusa la Parlament de Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si:
Orban către candidaţii la primăria Bucureşti: Există un singur...
Ludovic Orban către...

Entitatile care solicita interceptarea sunt obligate sa puna la dispozitia autoritatii, adica unor subordonati ai lui Dragnea&Tariceanu, informatiile, documentele sau actele pe care le detin in legatura cu cererile de interceptare. Adica toate documentele unei anchete in curs.

Iar daca institutiile refuza, presedintele institutiei, numit de majoritatea parlamentara PSD-ALDE, poate decide suspendarea interceptarii, chiar daca mandatul a fost aprobat de un judecator.

Iar Liviu Dragnea nu se multumeste cu prezentul. El vrea sa aiba sub control si trecutul.

Potrivit proiectului de lege, toate institutiile care au dreptul sa solicite interceptarea electronica sunt obligate sa puna la dispozitia Autoritatii toate bazele de date, documentele, evidentele detinute, inclusiv ARHIVELE gestionate de sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala referitoare la activitatea de interceptare.

Citeste si:
BREAKING: Liviu Dragnea inculpat în dosarul Tel Drum
BREAKING: Liviu Dragnea...

Nu sunt un admirator al institutiilor de forta si cred cu tarie ca serviciile secrete ar trebui sa se supuna unui control civil riguros. Acest lucru il voi sustine in comisia speciala pentru legile securitatii nationale, in care sunt membru, daca aceasta va mai exista dupa decizia CCR care o declara partial neconstitutionala.

Suntem insa datori sa gasim acele mecanisme de control civil, parlamenatar si neparlamentar, prin care serviciile secrete sa fie cu adevarat raspunzatoare atunci cand esueaza sau cand incalca regulile. PSD nu vrea insa supravegherea si responsabilizarea serviciilor, ci subordonarea lor”.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Marcel Ciolacu: PNL produce 600.000 şomeri. Liberalii distrug tot ce a făcut PSD
Setari Cookie-uri