Ministrul justitiei trebuie sa-i trimita o notificare presedintelui Klaus Iohannis pentru a-i atrage atentia ca trebuie sa puna in aplicare o decizie definitiva a justitiei. In situatia in care seful statului va intarzia in continuare demiterea sefei DNA, atunci i se va face plangere penala, a declarat, miercuri, senatorul social-democrat Niculae Badalau, scrie Digi24.

„Absolut toata lumea trebuie sa respecte legea, inclusiv presedintele Iohannis. Eu cred ca urmatorul pas este o notificare a dansului din partea ministrului justitiei sa puna in aplicare acea hotarare si daca nu, inclusiv e penala!”, a spus senatorul Niculae Badalau.

El a explicat ca ministrul justitiei poate sa notifice pe oricine nu pune in aplicare o hotarare.

„Vorbim despre institutiile statului si fiecare institutie a statului trebuie sa respecte legea si atributiile prin care este delegat de legi. Dl. presedinte al Romaniei reprezinta o institutie care trebuie sa respecte legea la fel ca mine si ca Parlamentul si ca toate institutiile. In momentul asta avem o hotarare definitiva care trebuie pusa in aplicare. In cazul in care nu este pusa in aplicare, cineva trebuie sa notifice acea persoana, acel reprezentant al institutiei. Dl. presedinte al Romaniei nu este rege, nu este Carol, nu este Ferdinand, este presedinte democrat. Nu pui in aplicare o hotarare, orice sef de institutie, presedinte, sef de Camera, prim-ministru, se aplica legea penala”, a tinut sa precizeze Niculae Badalau.

„Vorbiti de o posibila plangere penala?” au vrut sa stie jurnalistii.

„Sigur ca da!”, a raspuns senatorul.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri