Modificarea de ieri seara a Codului de procedura penala, intr-un proces maraton in care regulile Parlamentului au fost incalcate in repetate randuri de PSD, a starnit furie in randul cetatenilor, acestia venind cu mai multe solutii si idei pentru blocarea Partidului Social Democrat si eliminarea acestor modificari.

Una dintre cele mai vehiculate metode este aceea a unei asa-zise “greve generale”, in care privatii sa refuze sa mai plateasca taxe catre stat, in solidar, iar cei din sistemul public sa refuze sa mai lucreze.

Cotidianul Adevarul a scris un editorial pe aceasta tema, intitulat “Romania a murit. Traiasca Romania!”.

O a doua varianta vehiculata online este una mai veche – incercuirea Palatului Parlamentului de zeci de mii de oameni, blocand parlamentarii inauntru.

Din pacate, din ce in ce mai multe mesaje din retelele sociale vorbesc despre rezolvarea situatiei prin violenta – romanii s-au saturat si considera, deja, ca protestele pasnice, indiferent de numarul de oameni care ar iesi in strada, nu vor putea stopa tancurile PSD care calca de un an si jumatate, sistematic, statul de drept si democratia.

Pe alte pagini sunt chemati oamenii sa iasa in strada, inclusiv astazi si zi de zi, pana cand vor avea loc alegeri anticipate.

O alta posibila solutie vine, insa, tocmai din…Brazilia! Acolo, nemultumiti de coruptie, cresterea preturilor la motorina si scaderea puterii monedei nationale (efecte resimtite din plin si in Romania), toti transportatorii au intrat in greva generala. Practic, orice transport de alimente sau motorina a fost intrerupt pe termen nedeterminat. Supermarket-urile s-au golit de fructe si legume in timp ce cozi interminabile s-au format la pompe. Mai mult, transportatorii si-au parcat masinile pe strazi aglomerate, blocand si traficul. Economia Braziliei a fost paralizata in mai putin de zece zile iar Presedintele tarii a trebuit sa faca compromisuri.

Ce solutii consideri ca ar fi cele mai potrivite pentru a stopa distrugerea statului de drept?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri