ICCJ taxeaza DUR derapajele in declaratiile PSD

Inalta Curte de Casatie si Justitie a reactionat dur dupa declaratiile facute de premierul Romaniei si de alti membri ai Guvernului, in urma deciziei de condamnare a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Magistratii atrag atentia ca justitia se face in sala de judecata, nu in spatiul public.

ICCJ transmite ca membrii Guvernului sau ai Parlamentului nu au nicio cadere sa aprecieze in ce masura o hotarare judecatoreasca va fi sau nu mentinuta in apel si, de asemenea, nu au nicio competenta sa aprecieze daca acea decizie a fost data sub o influenta a arbitrariului, asa cum s-au exprimat unele voci.

Instanta suprema explica, intr-un comunicat de presa, ca apreciaza libertatea de exprimare, dar aceasta trebuie sa fie exercitata in anumite limite, scrie Digi24.ro.

Magistratii ICCJ spun ca acuzatiile aduse Instantei supreme potrivit carora nu ar fi tinut cont de deciziile Curtii Constitutionale nu pot fi primite, avand in vedere ca hotararea pronuntata ieri in cazul liderului PSD, Liviu Dragnea, nici macar nu a fost motivata.

Citeste si:
ICCJ: Cei care deschid un cont de Facebook cu altă identitate fac...
Decizie ICCJ: Cei care...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri