Procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, sustine ca peste 4.700 de dosare vor fi inchise in cazul in care modificarile Codurilor penale intra in vigoare, scrie Digi24.

Daniel Horodniceanu a vorbit despre „inchiderea intempestiva a unui numar de 4.700 de dosare, ca urmare a dispozitiei potrivit careia dosarele in care daca dupa un an nu fost inceputa urmarirea penala in personam vor trebui inchise”.

„4.770 de dosare, cred”, a adaugat el.

Intrebat ce se mai intampla cu plangerea penala la adresa premierului Viorica Dancila, seful DIICOT a spus: „Este in lucru. Stiu ca s-au facut solicitari pe 6 iunie si asteptam rezulatele”. Intrebat daca au fost transmise informatiile solicitate de la SRI, seful DIICOT a raspuns: „Din ce stiu eu, nu au venit raspunsurile, dar trebuie verificat”.

Ce se intampla cu adoptarea noului Cod de Procedura Penala

Adoptarea unei ordonante de urgenta privind Codurile penale este exclusa, potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Dupa sedinta comuna a grupurilor PSD si ALDE, jurnalistii au vrut sa afle de la presedintele PSD daca ramane, totusi, posibila varianta angajarii raspunderii Guvernului. „Nu, nu e vorba de asumarea raspunderii. E nevoie de a grabi procedurile in Parlament”, a declarat Liviu Dragnea.

Intrebat ce s-a schimbat de vineri incoace, in conditiile in care nu putini au fost social-democratii care au vorbit explicit despre variantele OUG si angajarea raspunderii, liderul PSD a spus: „S-a discutat foarte clar sa nu mai lasam loc la intarzieri. Asta s-a discutat foarte clar si aicea au dreptat, ca nu mai are rost sa tot lungim, sa tot lungim, sa tot lungim in conditiile in care au fost dezbateri, totul a fost public, s-a discutat cu argumente, au fost consultari cu toate ONG-urile care au venit acolo, cu alte institutii din statul roman. Pana la urma este o comisie parlamentara care trebuie sa incheie un raport”.

Sursa foto: Pakhnyushchy / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri