Consiliul Concurentei a declansat o ancheta ce are in vedere un posibil cartel pe piata imunoglobulinei din Romania. Peste 400 de agentii de turism s-au inchis in ultimii doi ani. Citeste cele mai importante subiecte prezentate de presa romaneasca marti, 3 iulie.

Posibil cartel pe piata imunoglobulinei, titreaza cotidianul.ro. Consiliul Concurentei a declansat o ancheta ce priveste mai multe companii producatoare si detinatoare de autorizatii de plasare pe piata a imunoglobulinei. Este urmarita o posibila intelegere intre companii ce consta intr-o strategie de coordonare, prin limitarea si intreruperea aprovizionarii pe pietele romanesti.

Companiile vizate de aceasta ancheta sunt Biotest Pharma GmbH Germania, Octapharma Pharmazeutika Produktionsges Mbh Austria, Octapharma S.A.S. Franţa, Octapharma AB Suedia, Octapharma (IP) Limited Marea Britanie, CSL Behring Gmbh Germania, Kedrion Spa Italia, Baxter SA Belgia, Baxalta Belgium Manufacturing SA Belgia, Baxter AG Austria.

Ludovic Orban s-a prezentat marti de dimineata la DIICOT in dosarul plangerii la adresa lui Dragnea si Dancila. Liderul PNL a mers la DIICOT pentru a da declaratii in dosarul in care procurorii au inceput recent ancheta in rem. „Am fost citat de procurorul DIICOT care a inceput urmarirea penala in rem pentru cercetarea faptelor. Voi comunica toate informatiile pe care le cunosc legat de subiectul in cauza”, a spus Ludovic Orban. Citeste mai multe aici.

Un nou scandal intre Opozitie si Putere

Presedintele USR Dan Barna il ataca pe Liviu Dragnea: "A furat banii copiilor". Liderul USR a precizat ca prin modificarea codului penal privind abuzul in serviciu, Liviu Dragnea a fost dezincriminat, iar Romania nu mai este un stat democratic. „Inca o zi neagra pentru Romania. Foarte simplu, PSD a dezincriminat abuzul in serviciu, Liviu Dragnea a fost condamnat pentru abuz in serviciu, Liviu Dragnea tocmai a fost dezincriminat. Practic, Romania, de astazi, nu mai este o democratie, este un stat autoritar sub conducerea lui Liviu Dragnea" a spus Dan Barna, citat de Evenimentul Zilei.

Perchezitiile informatice vor deveni noile unelte ale Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In acest sens, institutia condusa de Augustin Lazar vrea sa implementeze sisteme informatice de ultima generatie care sa permita perchezitiile calculatoarelor, telefoanelor si a tabletelor romanilor. Citeste mai multe despre acest subiect pe jurnalul.ro.

Agentii de turism in faliment

sursa foto: shutterstock.com

Peste 400 de agentii de turism s-au inchis in 2016 si 2017, se arata intr-o analiza KeysFin, citata de economica.net. In aceste conditii, sute de turisti romani se pot trezi fara bani si fara vacante, intrucat nu exista un fond special pentru astfel de situatii. In ciuda acestor cifre negre pentru turoperatori, sezonul estival din 2018 se anunta a fi cel mai bun din ultimii ani. "Atunci cand va cumparati bilete pentru vacanta, fie ca e vorba de concediul de vara sau doar de un city break, informati-va cu mare atentie despre firma de turism cu care semnati contractul. A verifica daca firma respectiva prezinta risc de intrare in insolventa sau chiar direct in faliment constituie o prima masura de asigurare a vacantei pe care o asteptati cu nerabdare si pe care urmeaza sa o platiti", spun specialistii KeysFin.

Simona Halep, numarul 1 WTA, va debuta marti seara la Wimbledon, unul din cele mai importante turnee de Grand Slam din calendar. Sportiva nostra o va intalni pe Kurumi Nara (100 WTA) in jurul orei 18:30. Este primul duel dintre Simona si Kurumi. Castigatoarea acestui meci va evolua in turul urmator impotriva invingatoarei partidei Saisai Zheng - Qiang Wang, informeaza fanatik.ro

Sursa foto: sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri