Ministrul justitiei a anuntat inceperea selectiei pentru propunerea de numire in functia de procuror-sef al DNA. De asemenea, presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea Legilor Justitiei, Florin Iordache, a declarat luni ca nu se schimba nimic in lege in ceea ce priveste numirea unui nou procuror-sef al DNA, procedura fiind una similara cu cea de la DIICOT.

"In Legea 303, care deocamdata nu a intrat in vigoare, singura modificare era aceea ca presedintele poate refuza motivat o data. Dar, deocamdata, Legea 303 nu este in vigoare. Procedura si in vechea lege si in actuala lege porneste de la Ministerul Justitiei, cu un aviz de la CSM si presedintele este cel care numeste. E normal, fara un amestec al politicului sau al Parlamentului in aceasta lege", a afirmat Iordache la Parlament, conform Agerpres.ro.

Intrebat daca presedintele Iohannis ar putea refuza mai multe propuneri venite de la Ministerul Justitiei pentru functia de procuror-sef al DNA, Iordache a raspuns ca "fara indoiala", dar a adaugat ca "nu asta este miza".

"Nu asta este miza. Cred ca Legea 303 are foarte multe elemente cu separarea carierelor, cu independenta judecatorilor, procurorilor si asa mai departe. Nu cred ca miza este posibilitatea revocarii sau posiblitatea numirii si respingerii numirii. (...) Tocmai s-a derulat procedura DIICOT. Deci, pe o procedura similara cu DIICOT, cred ca presedintele Romaniei va urmari si in ceea ce priveste DNA-ul. Dar ceea ce este foarte important este ca viitorul procuror-sef al DNA sa fie o persoana buna cunoscatoare a legii, ca sa nu mai fie abuzuri", a sustinut deputatul PSD.

El a adaugat ca Laurei Codruta Kovesi i s-a reprosat instrumentarea "cu incalcarea legii" a unor dosare de catre procurori aflati in subordinea sa, exemple in acest sens fiind Ploiestiul sau Brasovul.

"Toti cei care incalca legea trebuie sa raspunda, dar sa nu mai aiba loc abuzuri, pentru ca, in ultima perioada, pe langa abuzuri, sunt 200 si ceva de achitari la ICCJ sau la alte instante din tara. Foarte multe persoane au fost achitate, fie din necunoasterea legii, fie din nerespectare legii. Din modul in care au fost instrumentate acele dosare s-a demonstrat ca foarte multi oameni au fost tarati degeaba prin Justitie", a motivat Florin Iordache.

De asemenea, Ministerul Justitiei a anuntat inceperea selectiei pentru propunerea in functia vacanta de procuror-sef al DNA, care se va desfasura pana pe 30 iulie.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri