Presedintele Klaus Iohannis participa la summitul NATO de la Bruxelles, unde, inainte de intalnirea cu liderii lumii, a vorbit despre revocarea din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Intrebat de un jurnalist care sunt argumentele pentru care a decis revocarea Laurei Codruta Kovesi, Iohannis a subliniat faptul ca el respecta atat Constitutia Romaniei, cat si statul de drept, adaugand ca pentru el nu a existat niciodata optiunea de a nu respecta deciziile CCR sau Constitutia.

"Eu respect statul de drept, respect Constitutia Romaniei si aceste lucruri nu le spun de complezenta sau de slogan, eu imi doresc o intarire a statului de drept, a democratiei. Calea romaneasca trebuie sa fie calea democratiei consolidate care se bazeaza pe valorile pe care se bazeaza si NATO si UE. Calea valorilor democratice si a statului de drept.

Este evident ca primul om in stat este primul care respecta statul de drept si deciziile CCR. Drept pentru care am pus in aplicare decizia CCR. In niciun moment nu a fost pentru mine optiunea sa nu respect Constitutia si statul de drept. Imi doresc ca acest pas pe care l-am facut sa fie inteles ca un pas in supremul respect pentru Constitutie", a tinut sa precizeze seful statului.

De asemenea, acesta a tinut sa ii asigure pe cei care s-au bucurat de pasul facut luni ca lupta anticoruptie nu va inceta si ca "DNA trebuie si va merge mai departe".

"Daca cineva se bucura acum ca lupta anticoruptie inceteaza sau incetineste, nu, nici vorba. Lupta trebuie sa mearga inainte si va merge inainte. M-am exprimat in repetate randuri despre performantele DNA-ului. Este un corp de profesionisti foarte bine pregatiti. DNA trebuie si va merge mai departe. Lupta anticoruptie va merge in si cu toata forta mai departe. Pana acum acest pas pe care l-am facut luni nu mi-a schimbat parerea despre activitatea DNA si a doamnei Kovesi. Au facut o treaba foarte buna. Aceasta activitate trebuie apreciata, eu am apreciat-o si am sprijinit-o tot timpul si voi sprijini in continuare, poate si mai mult, lupta anticoruptie", a conchis presedintele Klaus Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri