Universitatea din Bucuresti si Europa FM au facut luni o invitatie publica celor doi candidati aflati in turul al doilea al alegerilor prezidentiale – Viorica Dancila si Klaus Iohannis. Dezbaterea propusa celor doi ar urma sa aiba loc vineri, 15 noiembrie, in Aula Magna a Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti.

In plus, la inceputul aceste saptamani, PSD a cerut PNL, printr-o scrisoare, organizarea de comun acord a cel putin doua dezbateri intre Viorica Dancila si Klaus Iohannis, inainte de turul secund al alegerilor prezidentiale din data 24 noiembrie.

Inainte de turul 1 al alegerilor prezidentiale Europa FM i-a invitat public pe Klaus Iohannis, Viorica Dancila, Dan Barna, Mircea Diaconu, Theodor Paleologu si Kelemen Hunor sa participe la o dezbatere electorala. Dintre acestia, au raspuns invitatiei doar Dan Barna, Kelemen Hunor si Theodor Paleologu. Aceasta dezbatere a fost urmarita de peste 1 milion de persoane. Chiar si asa, sansele ca o dezbatere sa fie organizata inainte de turul doi sunt tot mai reduse deoarece Klaus Iohannis refuza o intalnire cu contracandidata sa.

"Ar fi cel mai tare stand up comedy din anul asta"

Wall-Street.ro a facut un sondaj printre cititorii sai pentru a afla daca acestia si-ar dori o dezbatere inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale, dar si care ar vrea sa fie temele unei astfel de dezbateri. Peste 2000 de persoane au raspuns sondajului Wall-Street, iar mai mult de 1.100 dintre acestia au spus ca ar vrea o confruntare intre cei doi candidati. Cum vad cititorii Wall-Street o eventuala confruntare?

„In toate tarile civilizate, cu o democratie solida, sunt astfel de dezbateri! Sa o intrebe pe Viorica Dancila ce ar putea sa faca ca presedinte (cu prerogative reduse de PSD) daca NU a reusit ca premier”, spune un cititor.

Din respect pentru NOI cetatenii cu drept de VOT aveti OBLIGATIA morala de-a veni public in fata noastra, impreuna sau separat, sa ne prezentati fiecare proiectul pentru Romania. Nu poti pune un executiv intr-o companie fara ca acesta sa vina cu o strategie. Ori, rolul dezbaterilor acesta este: sa castige strategia cea mai buna.

Un alt cititor si-ar dori sa se discute despre lucruri concrete, care stau in puterea presedintelui si care se pot face in timpul mandatului.

„Fara prea multe declaratii de campanie de genul “Romania lucrului bine facut”. Mi-as dori sa stiu ce il mana in lupta pe dl. Johannis pentru un al doilea mandat si ce o mana in lupta pe doamna Dancila!”

O alta persoana spune ca ar fi interesanta o dezbatere fara microfoane sau casti ascunse prin urechi, fara sufleori si o limba de circulatie internationala.

Sunt si cititori care vad aceasta dezbatere ca o sursa sigura de umor: „Daca traia Caragiale avea material de scris!”, „Ar fi cel mai tare stand up comedy din anul asta” sau „Chiar nu am mai vazut o comedie buna de ceva vreme!”.

"Stim cine sunt si ce pot amandoi"

Cei care nu vor o eventuala de confruntare sustin ca „Nu am nevoie de nicio dezbatere, stim cine sunt si ce pot amandoi. Nici unul dintre ei nu se va schimba in bine, poate doar in rau. Asa ca mergem inainte cu unul dintre ei si nu ne mai prefacem ca si cum dezbaterea ar aduce ceva in plus”.

Pe Johannis il cunosc foarte bine, mi-a fost 5 ani presedinte, am vazut orientarile lui. Cat despre Dancila, m-as abtine, dar precizez ca stim cu totii cat a facut, ce a facut si ce poate face. Sa nu mai vorbesc de capacitati. Concluzia: nu vad rostul unei dezbateri.

De-a lungul timpului, au existat dezbateri electorale la toate alegerile prezidentiale, inainte de turul 2, cu exceptia anului in care competitori au fost Vadim Tudor si Ion Iliescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri